Echipamente moderne pentru secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare - 1 oră în urmă
Gică Hagi – Legenda eternă a fotbalului românesc împlinește 60 de ani - 1 oră în urmă
Muzeul de Mineralogie Baia Mare vă invită să participați la lansarea oficială a expoziției interactive „Muzeul virtual” - 2 ore în urmă
5 Februarie – Maramureșul onorează ,,Asociațiunea pentru Cultura Românilor” - 2 ore în urmă
Ianuarie a fost o lună „de foc” pentru Salvamont Maramureș; Viața a 140 de persoane a fost salvată prin curajul lor - 2 ore în urmă
Sprijin financiar pentru agricultori - 2 ore în urmă
Simona Halep își încheie cariera legendară - 2 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a participat la solemnitățile organizate cu prilejul Centenarului Patriarhiei Române - 3 ore în urmă
Expoziția fotografică ”Comorile României – Patrimoniul Mondial UNESCO din România” este expusă în aer liber la Madrid - 3 ore în urmă
Rușinos! CCR își alocă bani pentru pastile, în timp ce românii strâng cureaua - 18 ore în urmă
Asociațiile de elevi condamnă decizia Ministerului Educației și Cercetării de a anula olimpiadele școlare
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) contestă decizia Ministerului Educației și Cercetării de a proroga desfășurarea olimpiadelor școlare.
Marți, 3 noiembrie, Ministrul Educației Monica-Cristina Anisie a semnat un ordin cu privire la anularea concursurilor școlare ce aveau să se desfășoare pe parcursul anului școlar 2020-2021.
„Semnalăm faptul că aceste competiții se pot susține într-un mod sigur, fără a încălca normele de siguranță și prin intermediul dispozitivelor din unitățile de învățământ.
Reprezentanții elevilor propun ca olimpiadele să se susțină în unitățile de învățământ, cu măsurile de protecție necesare și sub supravegherea cadrelor didactice. Ceea ce trebuie modificat la vechiul format este deplasarea elevilor pentru etapele județene/naționale. O soluție ar fi ca elevul să susțină probleme în unitatea de învățământ la care este școlarizat, ori în localitatea de domiciliu.
Aducem la cunoștință faptul că etapele internaţionale au fost organizate în contextul pandemiei din perioada martie 2020 până la data prezentă, prin platforme digitale, iar la acestea au participat ţări vecine României (Republica Moldova, Serbia, Bulgaria și Ucraina), precum și alte țări afectate de acest virus (Spania, Italia, SUA și China). Având în vedere faptul că suntem printre singurele țări care au luat măsuri de suspendare a acestor concursuri, solicităm ferm desfășurarea olimpiadelor școlare.
De asemenea, amintim faptul că olimpiadele promovează excelența școlară și împing elevii să studieze suplimentar, adesea cedându-și din timpul lor liber pentru studiu. Astfel, multor elevi români care doresc să se dedice, le sunt acordate anual premii recunoscute atât național, cât și internațional, precum și burse de performanță”, precizează asociațiile de elevi.
Acestea solicită Ministrului Educației, Monica Anisie, să reia demersurile necesare pentru organizarea olimpiadelor școlare, având în vedere faptul că educația trebuie să continue.
“Dacă exista riscuri de infectare în momentul susținerii olimpiadelor, vor exista și în momentul susținerii examenelor naționale. Sunt o mulțime de examene care se dau online și o mulțime de țări a căror autorități au decis ca aceste olimpiade să se susțină, dar online. Sfătuirea mea este să luăm ca exemplu buna practica a țărilor vecine și nu să ne încăpățânăm și să anulăm întru-totul educația”, spune Paula-Livia Buda, președintele Asociației Elevilor din Maramureș.