LA MULȚI ANI, SENSEI! - 3 minute în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 13 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Astăzi s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă
Astăzi a avut loc ultima probă scrisă, cea la limba maternă, a examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Proba a început la ora 9.00 și s-a încheiat la ora 12.00. Subiectele și baremele de corectare se vor publica pe site-ul Ministerului Educației la ora 15.00. Elevii care aparțin minorităților din România vor susține proba la maghiară sau germană, croată, italiană, sârbă, slovacă, ucraineană și la limba rromani. Examenul durează trei ore, iar la final lucrările vor fi încărcate pe o platformă online și trimise spre corectare către doi profesori evaluatori.
Timpul de redactare se poate prelungi cu maximum două ore numai în cazul candidaților pentru care s-a aprobat această solicitare, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficiențe de auz şi tulburări de neurodezvoltare. După expirarea timpului de lucru, trei elevi vor rămâne în sală până când va fi scanată ultima lucrare. Elevii nu sunt obligați să stea în sala de examen până la finalizarea celor trei ore, dar nu o pot părăsi mai devreme de o oră. Elevilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Candidații surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
În data de 26 august se vor afișa rezultatele la probele scrise (până la ora 12.00) iar apoi, între orele 12.00 – 18.00) elevii vor putea depune contestațiile. Acestea vor fi soluționate în perioada 27 – 29 august 2024, iar pe 30 august vor fi afișate rezultatele finale
Lăcrimioara ZOTA