Metehăul – „vedeta” Bobotezei în unele sate din Maramureșul Istoric - 1 oră în urmă
Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - 2 ore în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - 2 ore în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 6 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 8 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 8 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 9 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - în urmă
Atelier pentru liceenii care doresc să studieze limba franceză
Astăzi,18 iulie, își deschide ușile Atelierul intitulat „Le français pas à pas”, dedicat elevilor de liceu. Acesta cuprinde activități ludice, susținute de profesoarele Ramona Astalâș și Rodica Mone, coautoare ale unor auxiliare didactice și suporturi de cursuri destinate profesorilor de limba franceză. Partener în acest proiect este Jordane Bentein, voluntar belgian care activează în cadrul Team for Youth Association.
„Nu doar colaborarea noastră este de lungă durată, ci și aceea cu voluntarii francofoni de la Team for Youth, cu care am co-organizat numeroase activități de-a lungul anilor și, mai nou, de-a lungul… vacanțelor! Le mulțumesc și pe această cale, îi mulțumesc, de asemenea, lui Remus Flaviu Pop, reprezentantul asociației, care ne-a sprijinit de fiecare dată”, a afirmat prof. Ramona Astalâș.
”Așa cum constatăm în fiecare clasă, cu fiecare generație, obstacolele pe care elevii le întâmpină sunt la diferite niveluri, iar dificultățile cresc dacă nu intervenim la timp, se acumulează și duc inevitabil la eșec. Iată de ce e important să facem corect diagnosticarea punctelor slabe și să ne organizăm intervenția remedială cât mai devreme și cât mai adaptat. Ceea ce ne dorim mai presus de toate este să le menținem elevilor vie dorința de a învăța și de a reuși!”, a adăugat prof. Rodica Mone.
Atelierul își va desfășura activitatea în lunile iulie-august ale acestei veri, dar va continua cu activități săptămânale, inclusiv pe durata noului an școlar.
Lăcrimioara ZOTA