Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 53 minute în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 oră în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 2 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 2 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 3 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 6 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 8 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 8 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 8 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 8 ore în urmă
Bomba substanțelor expirate de la CUNBM s-a cam fâsâit
În 8 octombrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu specialişti din cadrul Serviciului Criminalistic au indisponibilizat de la Centrul Universitar Nord Baia Mare (CUNBM) aproximativ 950 de kilograme de substanţe şi preparate chimice cu termenul de valabilitate expirat. Acestea erau folosite în cadrul activităţilor didactice şi de cercetare, în laboratoarele de chimie. „Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri” – precizează reprezentanții IPJ Maramureș.
Pe de altă parte, conducerea universității băimărene precizează că substanțele nu reprezentau un pericol pentru studenți. „Într-adevăr, s-a constatat că unele dintre ele erau expirate, dar pentru uz didactic sunt folosite toate aceste substanțe. Nu reprezintă niciun pericol pentru studenți. Profesorii din cadrul departamentului de chimie sunt oameni cu experiență, specialiști și știu foarte bine aceste aspecte. Noi însă vrem să respectăm legislația, așa că avem deja un plan de măsuri. Trebuie luat legătura și cu cei de la Mediu, niște firme care practic trebuie să distrugă, să neutralizeze anumite substanțe, dacă ei consideră că sunt dăunătoare. Remediem problema cât putem de repede” – spune prof. univ. dr. Petrică Pop-Sitar, prorectorul CUNBM.