Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 1 oră în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 2 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 3 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 3 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 3 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 3 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 4 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 5 ore în urmă
Atelier de încondeiat ouă la Centrul de informare turistică din Sarasău - 7 ore în urmă
Bărbat în stare gravă după ce a fost prins sub un mal de pământ surpat - 7 ore în urmă
Cel mai mic număr de elevi, din ultimii zece ani. În mediul rural este cu adevărat problematic
Numărul în scădere al copiilor a dus la o situație cum nu a mai fost cel puțin în ultimii zece ani. În anul școlar 2022-2023, în mediul rural a scăzut numărul elevilor de gimnaziu cu o treime față de acum zece ani.
Numărul profesorilor a crescut în ultimii câțiva ani, dar a rămas sub nivelul perioadei 2012-2015, arată un raport al Ministerului Educației, citat de Edupedu.
Astfel, în anul școlar 2022-2023 în România a fost cel mai mic număr de elevi din ultimii zece ani, fiind cu aproape 9% mai puțin din totalul efectivelor de elevi față de anul de referință 2014-2015.
În anul școlar trecut, numărul total al elevilor înregistrați în învățământul preuniversitar a fost de 2.891.765, în scădere cu aproximativ 13.000 de elevi față de anul anterior. Scăderea este însă considerabilă (8,6%) (față de anul 2014-2015, când se înregistrau 3.164.470 de elevi. De atunci, numărul acestora a scăzut constant, cu o singură perioadă de stagnare între 2020 și 2022.
Scăderea este mai mare în mediul rural, unde elevii de gimnaziu sunt cu 33% mai puțini. Și în cazul elevilor de liceu, scăderea este de 20%.