„Dar de suflet pentru mama”: În Târgu Lăpuș se organizează un concurs special cu prilejul zilei de 8 Martie - 3 ore în urmă
„Iubește Moroșenește”: Artiști de renume vor aduce voia bună la evenimentul devenit deja tradiție - 4 ore în urmă
Teatrul Municipal Baia Mare anunță premiera spectacolului „Gregor” pe 15 februarie - 8 ore în urmă
Noi percheziții în cazul campaniei lui Călin Georgescu - 8 ore în urmă
Vitrina de carte a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”: În memoriam Dr. Ilie Gherheș (1 ianuarie 1962 – 11 februarie 2025) - 8 ore în urmă
Artista Gabriela Ardusătan împlinește azi o frumoasă vârstă - 9 ore în urmă
În Sighetu Marmației va avea loc un simpozion omagial în memoria poetului Grigore Vieru - 9 ore în urmă
Copiii români din Lyon sunt invitați la un atelier de lectură; Poveștile vor fi citite de vişeuanca Anuţa Pop - 9 ore în urmă
Muzeul Satului Maramureșan din Sighet, printre cele mai apreciate muzee din România - 10 ore în urmă
12 februarie: Lună plină – Luna Zăpezii - 10 ore în urmă
De ce merg copiii de grădiniță și de ciclu primar la școală în scenariul roșu. Explicațiile ministrului Educației
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că, având în vedere scenariile privind participarea fizică la ore, copiii de grădiniță și de ciclu primar merg în continuare la școală chiar dacă incidența îmbolnăvirilor cu Covid este de peste 3 la mia de locuitori deoarece „în clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online”.
De asemenea, el a spus că, cel puțin până la apariția noii tulpini, cei mici erau mai puțin vulnerabili.
Sorin Cîmpeanu a spus, luni seara, în cadrul unui interviu la Aleph News, că cei mici merg la școlaă și în scenariul roșu pentru că în învățământul primar și la grădiniță este cel mai greu de imaginat cum se face predarea online.
„Eu am fost astăzi în mai multe grădinițe, am văzut bucuria copiilor. Cum să te joci online cu ei? În clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online”, a declarat ministrul.
Potrivit acestuia, sunt 167.000 de copii în clasa pregătitoare și 168.000 de copii în clasa întâi.
„De aceea am prioritizat grădinițele și învățământul primar. În Europa, din cele 27 de state, în momentul acesta doar trei nu au deschis grădinițele și învățământul primar. Toți au redeschis sau unii nu au închis deloc”, a afirmat ministrul.
Un alt motiv invocat de Cîmpeanu este că, cel puțin până la apariția noii tulpini, cei mici erau mai puțin vulnerabili.
După prima zi de școală, oficialul din Guvern a estimat prezența la învățământul primar „undeva până la 80%”, în timp ce pentru cei mari este mai slabă.
În ceea ce privește universitățile, ministrul a declarat că are marți o întâlnire cu rectorii, iar recomandarea sa a fost ca studenții să fie anunțați cu cel puțin 7 zile înainte de deschiderea sau nu a universităților.