Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 3 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 3 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 4 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 4 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 5 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 8 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 10 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 10 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 10 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 10 ore în urmă
Discursul preşedintelui Academiei Române i-a magnetizat pe cei prezenți în amfiteatrul ”Augustin Buzura” al CN „Gheorghe Şincai”
Amfiteatrul „Augustin Buzura” al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare s-a dovedit neîncăpător pentru sutele de tineri şi dascăli dornici să asiste la conferinţa „Şcoala Ardeleană, naţiunea şi educaţie. Mesaj pentru contemporaneitate”, susţinută de preşedintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Evenimentul a fost organizat de ing. Nicolae Bub, vineri 6 decembrie 2019, în cadrul proiectului „CoolTURE. EduVOCATION. ProfESSIONALISM”, coodronat de prof. Adrian Sabău şi face parte din seria manifestărilor dedicate Centenarului Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”.
Discursul preşedintelui Academiei Române a fost o pledoarie pentru educaţie şi cunoaştere, pentru importanţa culturii şi a lecturii, pentru rolul fundamental al dascălului în formarea noilor generaţii. A fost o trecere în revistă a corifeilor Şcolii Ardelene şi a rolului lor în afirmarea conştiinţei şi culturii naţionale, dar şi un arc peste timp spre un prezent al provocărilor. S-a discutat despre pericole şi soluţii într-un prezent invadat de false modele. Elevii au venit pregătiţi cu întrebări pertinente şi interesante, din domenii diverse; de la doctrine politice, la impactul digitalizării asupra asimilări informaţiei. La toate aceste întrebări, preşedintele Academiei Române a răspuns cu modestie, răbdare şi căldură, ridicându-se în picioare de fiecare dată când a avut de vorbit cu interlocutorii săi, într-un semn de aleasă eleganţă şi respect pentru cei din faţa sa. Minute în şir a fost aplaudat preşedintele Academiei Române pentru discursul său cu care a reuşit să magnetizeze sala, să capteze atenţia tinerei generaţii.
Cu o zi înainte, preșerdintele Academiei Române a onorat municipalitatea băimăreană, acceptând titlul de Cetâțean de onoare al Băii Mari.