Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna decembrie – Vasile Chindriș - 10 minute în urmă
181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 6 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 7 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 11 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 11 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 1 zi în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 1 zi în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Doi profesori de la Universitatea Transilvania din Brașov le-au oferit liceenilor de la „Petru Rareș” Târgu Lăpuș o experiență educativă inedită
Luni, 12 februarie, 70 de elevi ai Liceului Teoretic „Petru Rareș” din Târgu Lăpuș s-au întâlnit cu doi profesori universitari de la Universitatea Transilvania din Brașov, pentru o experiență educativă deosebită.
Kai Schafft – profesor de Sociologie rurală la Penn State University din SUA și director al Centrului de Educație Rurală și Comunități – le-a dezvăluit liceenilor maramureșeni secretele Sociologiei rurale. A fost o oportunitate unică să înțeleagă cum se realizează cercetarea sociologică și cum se structurează un chestionar pentru obținerea unor rezultate relevante. Kai este și profesor asociat Fulbright la Universitatea Transilvania din Brașov, iar experiența sa în câteva sate din Țara Lăpușului a fost cu adevărat inspirațională.
La final, elevii au avut ocazia să vadă cele două filme de promovare ale Țării Lăpușului realizate în urma proiectului Transilvania Creative Camp, proiect internațional desfășurat în septembrie 2023 și coordonat de conf. dr. Florin Nechita, prodecan al Facultății de Sociologie și comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov.
Acesta le-a comunicat mai multe detalii despre proiect, despre importanța păstrării și valorificării patrimoniului cultural, în special a tradițiilor și obiceiurilor.
Totodată, elevii au aflat despre programul Rural Mobility, un program de mobilități în mediul rural adresat studenților din rețeaua UNITA, alianța universitară din care face parte și Universitatea Transilvania din Brașov, precizează reprezentanții Centrului de Informare Turistică Târgu Lăpuș.