Ninsori de aprilie în Maramureș | video - 2 ore în urmă
Egal pentru Minaur la Satu Mare în a treia etapă din play-off - 3 ore în urmă
Știința Explorări, învinsă în primul meci pentru locurile 7-8 - 4 ore în urmă
Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 8 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 8 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 9 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 9 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 10 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 11 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 12 ore în urmă
Doi profesori de la Universitatea Transilvania din Brașov le-au oferit liceenilor de la „Petru Rareș” Târgu Lăpuș o experiență educativă inedită
Luni, 12 februarie, 70 de elevi ai Liceului Teoretic „Petru Rareș” din Târgu Lăpuș s-au întâlnit cu doi profesori universitari de la Universitatea Transilvania din Brașov, pentru o experiență educativă deosebită.
Kai Schafft – profesor de Sociologie rurală la Penn State University din SUA și director al Centrului de Educație Rurală și Comunități – le-a dezvăluit liceenilor maramureșeni secretele Sociologiei rurale. A fost o oportunitate unică să înțeleagă cum se realizează cercetarea sociologică și cum se structurează un chestionar pentru obținerea unor rezultate relevante. Kai este și profesor asociat Fulbright la Universitatea Transilvania din Brașov, iar experiența sa în câteva sate din Țara Lăpușului a fost cu adevărat inspirațională.
La final, elevii au avut ocazia să vadă cele două filme de promovare ale Țării Lăpușului realizate în urma proiectului Transilvania Creative Camp, proiect internațional desfășurat în septembrie 2023 și coordonat de conf. dr. Florin Nechita, prodecan al Facultății de Sociologie și comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov.
Acesta le-a comunicat mai multe detalii despre proiect, despre importanța păstrării și valorificării patrimoniului cultural, în special a tradițiilor și obiceiurilor.
Totodată, elevii au aflat despre programul Rural Mobility, un program de mobilități în mediul rural adresat studenților din rețeaua UNITA, alianța universitară din care face parte și Universitatea Transilvania din Brașov, precizează reprezentanții Centrului de Informare Turistică Târgu Lăpuș.