Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 39 minute în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 2 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 3 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 4 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 4 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 8 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 14 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 16 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Drogurile – zbor spre infern: Elevii de la Colegiul „Aurel Vlaicu” au discutat cu polițiștii despre consumul ilicit de droguri, deţinere şi trafic de substanţe
Joi, 6 mai, poliţiştii de prevenire au fost invitaţi de către reprezentanţii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare la o activitate pe tema consumului ilicit de droguri, deţinere şi trafic de substanţe. Activitatea a fost realizată în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi consilierul şcolar al unităţii.
La activitate au participat 29 de elevi de clasa a IX-a. Aceştia au avut parte de o activitate interesantă şi bogată ca şi conţinut, pentru că au avut ocazia să afle atât informații cu privire la riscurile și consecințele la care se expun din punct de vedere fizic, psihic, emoţional atunci când aleg să o ia pe calea drogurilor, cât și informații despre răspunderea penală pentru deținerea/traficul de substanțe, precum și pentru comportamentele infracționale pe care le pot adopta sub influența drogurilor.
Elevii au fost interesați de subiect, unii dintre ei chiar au avut curajul să recunoască faptul că au consumat droguri și nu le era deloc străin subiectul, mai ales când s-a discutat despre tipurile de substanţe ilegale. Aceştia s-au dovedit a cunoaște un număr semnificativ de droguri.
Elevii au vizionat cu această ocazie un film sugestiv care a reliefat modul în care se creează dependenţa. De asemenea, le-au fost prezentate câteva cazuri în care tineri sub influenţa substanţelor interzise au devenit autori de omoruri.
„Din păcate, vârsta la care tinerii încep să consume droguri este într-o continuă scădere. Ce putem face? În calitate de părinţi să fim mai atenţi la nevoile emoţionale ale copiilor noştri şi nu la cele materiale. Medicamentul pentru toate problemele de suflet ale copiilor noştri este iubirea, afecţiunea, interesul nostru, al părinţilor, în primul rând, apoi al şcolii, manifestat faţă de problemele, fricile, angoasele cu care se confruntă copiii/tinerii noştri, în societatea în care trăim” – spun polițiștii.