La Borșa va avea loc un simpozion dedicat marelui etnolog Nicoară Timiș - 7 ore în urmă
Cele 600 de morminte evreiești aflate în Târgu Lăpuș dovedesc trecerea şi viaţa lor pe aceste meleaguri - 8 ore în urmă
Victor Ponta și alegerile prezidențiale - 9 ore în urmă
Papa Francisc aduce o propunere îndrăzneață - 9 ore în urmă
Postfață sau despre mesajele maestrului Tiberiu Alexa - 12 ore în urmă
Istoria brandului de tricouri Gildan: de la origini în anii ‘90 până în zilele noastre - 12 ore în urmă
Auschwitz-Birkenau: 80 de ani de la eliberare - 15 ore în urmă
Parohia Ortodoxă Săcălășeni, activitate socială și filantropică bogată în anul 2024 - 15 ore în urmă
Poliția olandeză pe urmele hoților de artă - 15 ore în urmă
La mulți ani, maestre Florin Piersic! - 16 ore în urmă
Elevi din cadrul Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației au participat la workshop-ul „Învățând din istoria secolului 20 – Tineri de azi faţă în faţă cu tineri de ieri”
Elevii Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației (din clasele a IX-a B, a IX-a E, a X-a B și a X-a E, coordonați de prof. Claudia Dura), au participat, în data de 20 și 21 aprilie, la workshop-ul „Învățând din istoria secolului 20 – Tineri de azi faţă în faţă cu tineri de ieri”.
A fost o ocazie perfectă pentru a-și îmbogăți cunoștințele de istorie și pentru a afla cum își trăiau viața copiii din secolul trecut și pentru a cunoaște persoane cu povești de viață impresionante. În prima zi a evenimentului, scriitoarea italiană Marisa Fabbri a vorbit despre povestea Antoniei Laghi, mesager al partizanilor italieni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a răspuns numeroaselor întrebări și curiozități ale elevilor.
În a doua zi, elevii și-au prezentat proiectele despre copilărie sub regimuri totalitare sau în vreme de război, urmate de discuții pe baza mărturiilor lui Carlo Flamigni, Jarmila Krockova, Voica Potârcă și Sead Vrana.
Acest workshop, parte a proiectului „În spatele ușilor închise – Copilărie sub regimuri totalitare/ Copilărie în vreme de război” este finanțat de Uniunea Europeană și derulat printr-un parteneriat între Fundaţia Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenței (România), Asociaţia URBAN (Bosnia şi Herţegovina), Asociaţia ATRIUM (Italia) şi Post Bellum (Cehia).