Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 15 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 35 minute în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 40 minute în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 46 minute în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 12 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 15 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 16 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 16 ore în urmă
Elevi din cadrul Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației au participat la workshop-ul „Învățând din istoria secolului 20 – Tineri de azi faţă în faţă cu tineri de ieri”
Elevii Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației (din clasele a IX-a B, a IX-a E, a X-a B și a X-a E, coordonați de prof. Claudia Dura), au participat, în data de 20 și 21 aprilie, la workshop-ul „Învățând din istoria secolului 20 – Tineri de azi faţă în faţă cu tineri de ieri”.
A fost o ocazie perfectă pentru a-și îmbogăți cunoștințele de istorie și pentru a afla cum își trăiau viața copiii din secolul trecut și pentru a cunoaște persoane cu povești de viață impresionante. În prima zi a evenimentului, scriitoarea italiană Marisa Fabbri a vorbit despre povestea Antoniei Laghi, mesager al partizanilor italieni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a răspuns numeroaselor întrebări și curiozități ale elevilor.
În a doua zi, elevii și-au prezentat proiectele despre copilărie sub regimuri totalitare sau în vreme de război, urmate de discuții pe baza mărturiilor lui Carlo Flamigni, Jarmila Krockova, Voica Potârcă și Sead Vrana.
Acest workshop, parte a proiectului „În spatele ușilor închise – Copilărie sub regimuri totalitare/ Copilărie în vreme de război” este finanțat de Uniunea Europeană și derulat printr-un parteneriat între Fundaţia Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenței (România), Asociaţia URBAN (Bosnia şi Herţegovina), Asociaţia ATRIUM (Italia) şi Post Bellum (Cehia).