„Dar de suflet pentru mama”: În Târgu Lăpuș se organizează un concurs special cu prilejul zilei de 8 Martie - 3 ore în urmă
„Iubește Moroșenește”: Artiști de renume vor aduce voia bună la evenimentul devenit deja tradiție - 4 ore în urmă
Teatrul Municipal Baia Mare anunță premiera spectacolului „Gregor” pe 15 februarie - 8 ore în urmă
Noi percheziții în cazul campaniei lui Călin Georgescu - 8 ore în urmă
Vitrina de carte a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”: În memoriam Dr. Ilie Gherheș (1 ianuarie 1962 – 11 februarie 2025) - 8 ore în urmă
Artista Gabriela Ardusătan împlinește azi o frumoasă vârstă - 9 ore în urmă
În Sighetu Marmației va avea loc un simpozion omagial în memoria poetului Grigore Vieru - 9 ore în urmă
Copiii români din Lyon sunt invitați la un atelier de lectură; Poveștile vor fi citite de vişeuanca Anuţa Pop - 9 ore în urmă
Muzeul Satului Maramureșan din Sighet, printre cele mai apreciate muzee din România - 9 ore în urmă
12 februarie: Lună plină – Luna Zăpezii - 9 ore în urmă
Elevi și profesori din Cavnic au participat la tabăra „Media Innovators”
În perioada 25 – 28 iulie, șapte eleve ale Colegiului Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic au participat la tabăra „Media Innovators” desfășurată în Lepșa, județul Vrancea.
Elevele Cristea Yasmin, Crișan Andreea, Duban Nicoleta, Duban Roxana, Făt Maria, Lingurar Antonia, Vinț Anna au fost coordonarea de prof. dr. Crinela Borcut și prof. Beatrix Petric, respectiv prof. dr. Melania Dobrican.
„În prima zi, au desfășurat diverse activități de cunoaștere cu elevi și profesori din alte părți ale țării, activități dinamice în natură, toate oferindu-le energie pozitivă și bună dispoziție.
În cea de a doua zi, au participat la sesiunile de Media Literacy facilitate de jurnalistul Florin Râşteiu și au purtat discuții detaliate despre realizarea de podcast-uri și video-uri, despre diferența dintre informații false și informații adevărate.
A treia zi, au lucrat intens la scriptul pentru podcast-uri, dar și la înregistrarea audio și video propriu-zisă.
Atât elevele, cât și profesoarele care le-au însoțit, după patru zile de muncă și entuziasm, s-au întors cu noi cunoștințe, dar și cu o experiență frumoasă, unică!
Obiectivul proiectului „Media Innovators” este cel de a aduce educația media mai aproape de profesori și de tineri prin construirea unui curriculum interactiv cu tineri și pentru tineri, prin dezvoltarea unor competențe-cheie precum cele personale, sociale, gândire critică și analitică, dar și capacitate de a evalua informațiile și de a lucra cu acestea” – anunță reprezentanții liceului.