Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 12 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 12 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 16 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 17 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 18 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 2 zile în urmă
Elevii Școlii Gimnaziale „ Ioan Slavici” Tăuții de Sus au sărbătorit „Zilele Erasmus”
Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Tăuții de Sus reprezintă o structură a Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie. Alături de instituția de învățământ mamă, dascălii și-au unit forțele, participând la proiecte îndrăznețe pe care le-au și câștigat, prin implicare și muncă asiduă. Astfel, în anul 2020, școala care poartă numele marelui scriitor, Ioan Slavici a obținut acreditarea proiectului Erasmus+, la care ar aspira orice instituție de învățământ din țară. Un an mai târziu s-au deschis ferestrele mobilităților din cadrul acestui proiect. Odată întrați în marea familie Erasmus, și elevii au înțeles pe deplin, deviza proiectului: Erasmus schimbă vieți, deschide minți!
Joi, 17 octombrie 2024, elevii clasei a VIII-a de la Structura Școala Gimnazială Tăuții de Sus au îmbrăcat haine de sărbătoare, alăturându-se mișcării europene #ErasmusDays 2024, prin care mobilitatea internațională și schimburile culturale sunt obiective principale. Școala a fost animată de activități interactive, jocuri de cunoaștere, în care școlarii au împărtășit colegilor experiențele trăite în cadrul mobilităților, povestind despre prieteniile legate, conturarea unor parteneriate, proiecte de viitor și despre oportunitățile si impactul pe care acestea le-au avut asupra lor. Experiențele trăite i-au surprins plăcut, descoperindu-și fiecare dintre ei, aptitudini și pasiuni nebănuite: culturale, sociale, lingvistice, digitale.
Deschizătorii lor de minți, care le-au fost alături la prezentarea activităților au fost doamnele director Schlesinger Flavia și inspector pentru proiecte europene Coza Ancuța, iar de coordonarea activităților au fost răspunzătoare, prof. Dan Amalia și prof. Udrescu Adina.
Apartenența la marea familie Erasmus+, proiectele și acreditările Erasmus+ reprezintă oportunități reale de dezvoltare pentru fiecare copil, pentru fiecare școală.
Lăcrimioara ZOTA