Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 2 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 3 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 3 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 4 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 4 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 7 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 9 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 9 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 9 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 10 ore în urmă
Elevii și dascălii maramureșeni, invitați să se alăture „Celei mai mari lecţii din lume”
În contextul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului – 20 noiembrie, UNICEF lansează o invitaţie cadrelor didactice şi elevilor din România de a se alătura iniţiativei globale „Cea mai mare lecţie din lume”, organizând, în perioada 20-22 noiembrie, o oră de educaţie despre drepturile copilului.
Obiectivele lecţiei sunt iniţierea elevilor în înţelegerea Convenţiei cu privire la drepturile copilului. În acest an, în cadrul celei mai mari lecţii din lume, copiii sunt încurajaţi să îşi imagineze o lume în care toate drepturile lor sunt respectate şi în care le este asigurat un viitor sustenabil. Prin intermediul discuţiilor şi activităţilor, elevii vor înţelege mai bine drepturile copiilor, fiind încurajaţi să identifice acţiuni concrete pentru ca drepturile copilului să devină o realitate în vieţile lor şi în comunităţile în care trăiesc.
UNICEF pune la dispoziţie resurse gratuite profesorilor şi elevilor pentru a învăţa despre Convenţia cu privire la drepturile copilului, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului şi cele 17 obiective de dezvoltare durabilă incluse pe Agenda 2030: un plan de lecţie orientativ, Convenţia cu privire la drepturile copilului într-un format uşor accesibil elevilor, precum şi un ghid.
Durata lecţiei este de aproximativ 60 de minute. Lecţia este destinată copiilor cu vârsta între 8 şi 14 ani şi poate fi folosită atât în şcoli, cât şi în spaţii extraşcolare, cum ar fi cluburile pentru tineret.
Materialele didactice pentru lecţie vor fi disponibile începând de luni, 18 noiembrie 2019, pe platforma qie.ro. Accesând linkul www.qie.ro/drepturilecopilului/ cadrele didactice se pot înregistra şi pot descărca materialele de suport. După încheierea lecţiei, cadrele didactice sunt rugate să încarce fotografii şi alte materiale rezultate. După acest pas, certificatul de participare va fi eliberat în format electronic.
Resursele pentru cea mai mare lecţie din lume pot fi implementate ca materiale didactice pentru o singură zi sau ca resurse complementare pentru programe de educaţie continuă având ca obiect drepturile copiilor.
Opt milioane de copii au participat la precedenta ediţie a celei mai mari lecţii din lume, în 2018.