Share
Facultatea de Științe nu e afectată de reducerea locurilor bugetate și are locuri distincte pentru absolvenții de liceu din mediul rural

Facultatea de Științe nu e afectată de reducerea locurilor bugetate și are locuri distincte pentru absolvenții de liceu din mediul rural

Facultatea de Științe nu e afectată de reducerea locurilor bugetate, propusă de ministrul Educației pentru anul universitar 2018-2019. ”Universitatea Tehnică Cluj nu e afectată de reducerea numărului de locuri. Locurile au venit pe domenii precise de cercetare strategică. De asemenea, am primit locuri distincte pentru pentru absolvenții de liceu din mediul rural, pentru a crește șansele acestor tineri de a urma studii superioare” – a precizat Monica Marian, decanul Facutății de Științe din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare. Ea a menționat că, deocamdată, s-a primit un număr orientativ de locuri și că situația definitivă va fi cunoscută peste aproximativ două săptămâni.

Reducerea numărului de locuri fără taxă la unele facultăți din țară a genera, recent, proteste desfășurate în capitală.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



2 Comentarii în această postare

  1. Frectie la un picior de lemn.In Cluj Napoca ii primesc pe absolventii de liceu,ii lasa in cei 3-4 ani sa aiba si restante si la sfarsit,cand ar trebui sa fie absolventi,se trezesc vreo 300-400 de studenti ca nu pot absolvi facultatea din cauza unui profesor care se incapataneaza si nu-i treace la o materie obscura.Astea sunt facultatile din tara,doar interesele Universitatii si a profesorilor. Imi spunea cineva ca aceasta practica se datoreaza faptului ca universitatile sunt evaluate dupa cati absolventi isi gasesc un job in domeniu.Deci,prostesti 30 de studenti,ii lasi 4 ani in facultate,28 raman cu situatia incerta( repetenti ), termina 2 si unul isi gaseste job.Asa ai 50 % din absolventi care si-au gasit job in domeniu,la raportarea de evaluare.Prosteala pe fata.In timpul asta Danemarca te primeste cu bratele deschise,pe gratis si il sprijina pe student sa-si faca aptitudini,nu-l tine captiv la cheremul unui profesor gica-contra.Peste ani sa nu se planga universitatile ca nu au studenti,mai ales ca tinerii nu sunt prosti,afla repede aceste practici.Si asa raman sa fie studenti doar copiii institutionalizati, avand interes sa nu-i scoata din plasament,multi dintre ei fosti corigenti la mate,fizica,chimie (treceau din mila profesorilor) si viitori profesori in scolile din judet.Foarte tare,nu? Cel mai slab la invatatura,ajunge profesor si ii pica pe cei destepti,desigur ca sa nu ajunga cei din urma absolventi de studii superioare.Daca nu se fac profesori,sigur se fac politicieni si asta se vede in dezvoltarea economica si in administrare.

    Răspunde
    • Nu vă luați după ce spune ”cineva”, criteriile de evaluare a universităților sunt mai complexe, cel citat e doar unul dintre ele. Duceți excepțiile la nivel de fenomen și jigniți la grămadă și profesorii excepționali, că foarte mulți avem și dintre aceștia. Aveți și o fractură logică: pe de o parte ziceți că profesorii lasă repetenți, ca să termine puțini studenți și, astfel, să-și găsească post mai ușor; pe de altă parte ziceți că profesorii îi pică pe cei deștepți, adică taman pe aceia care își găsesc loc de muncă mai repede și le-ar îmbunătăți indicatorul invocat. Și să nu mai îmi aduceți contraargumentul cu angajatul pe pile: un privat își ia oameni cu care să facă treabă. Când vorbiți de prosteala studenților,jigniți și tânăra generație, care nu e așa ușor de prostit cum credeți. Apropo, dvs. unde și ce facultate ați absolvit?

      Răspunde

Lasă un comentariu