O poveste de iubire din 1829 s–a stins din ambiția președintelui american - 15 minute în urmă
Drumuri mai scurte pentru posesorii de Tesla din Maramureș – service complet la Cluj - 21 minute în urmă
10 aprilie 2001 – Când moartea provocată de medici a devenit o formă de compasiune - 34 minute în urmă
Festivalul Satelor Maramureșene – Paști în Maramureș va avea loc și în acest an la Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Fotbalul și ciorovăielile cu VAR-ul - 12 ore în urmă
Circulația auto va fi închisă temporar joi pe str. 1 Mai din Baia Mare - 12 ore în urmă
„Duminica la Florii”: Concert de pricesne la Mănăstirea Dealu Mare - 13 ore în urmă
Elevi ai Centrului de Educație Incluzivă și micuții de la Gradinița „Ion Creangă” au poposit la Muzeul Satului din Baia Mare - 13 ore în urmă
Lucacist calificat la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie - 13 ore în urmă
Reținut după ce a furat o mașină, a lovit două autovehicule parcate și a agresat un bărbat. Nu are permis și era și băut - 14 ore în urmă
„Holocaust. Never forget!”: La Școala „Nicolae Iorga” din Baia Mare se vor derula activități în parteneriat cu Institutul Olga Lengyel (TOLI) din S.U.A.
În perioada ianuarie – mai 2025, în Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare se vor derula activitățile cuprinse în proiectul educațional „Holocaust. Never forget!” (coordonator, prof. Natalia Dancu), în parteneriat cu Institutul Olga Lengyel (TOLI) din S.U.A.
Proiectul își propune familiarizarea elevilor de gimnaziu cu ceea ce a însemnat Holocaustul pentru omenire, analizarea unor mărturii ale supraviețuitorilor, ale unor documente istorice, imagini de arhivă, pentru a oferi o imagine cât mai corectă cu privire la această dramă.
Pe lângă aceasta, prin diverse activități educative precum vizionarea de filme documentare, vizite la muzee, realizarea de afișe și organizarea de expoziții, se dorește promovarea valorilor democrației și conștientizarea pericolului reprezentat de regimurile totalitare, caracterizate prin rasism, xenofobie și intoleranță.
Institutul Olga Lengyel susține financiar implementarea proiectului, oferind școlii oportunitatea de a achiziționa cărți pentru bibliotecă, de a organiza vizite la muzeele din oraș , cu scopul valorificării patrimoniului cultural al Băii Mari.
În activitățile din proiect sunt implicate cadre didactice de diferite discipline (istorie, limba română, desen), aproximativ 50 de elevi ai școlii, precum și Asociația Maramureș Heritage (reprezentată de Robert Cotos), informează prof. Natalia Dancu.
1 Comentariu în această postare
taranu
Celora care propun aceste activități le recomand sa citească cartea scrisa de dl. col(r) Vasile Zarnescu, HOLOCAUSTUL.GOGORITA DIABOLICA. SE GASESTE doar online sub forma pdf. deoarece este o carte interzisă în SECURISTAN = ROMANIA