Băița va avea o bază sportivă modernă - 60 minute în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 1 oră în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 11 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 12 ore în urmă
Muzică și poezie în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației de Ziua Culturii Naționale - 14 ore în urmă
La Biblioteca Orășenească Borșa se reia șezătoarea săptămânală; Sunt invitate doamnele care îndrăgesc portul popular și arta confecționării lui - 17 ore în urmă
Eveniment cultural de excepție: La Borșa se va organiza Simpozionul „Nicoară Timiș – 100 de ani de la naștere” - 19 ore în urmă
Sunteți invitați să sărbătoriți Ziua Culturii Naționale alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - în urmă
Alexandru Pașca şi Marius Tătar de la Academia de Șah Maramureș, locul II la Concursul național școlar ”Elisabeta Polihroniade” - în urmă
2025 a fost declarat „Anul Mihai Eminescu” - în urmă
Lecția de pizza
Pe lângă alte activități la care au participat în aceste zile în cadrul programului Școala Altfel, elevii clasei a IV-a A step by step de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare au învățat să facă pizza. Învățătoarele Ana Mirela Crâncău și Andreea Denisa Uță spun că astfel de activități sunt preferate de elevi, deoarece îi stimulează, le dezvoltă creativitatea.
„Pentru că pizza este un preparat atât de iubit de copii și un motiv suficient de întemeiat pentru o nouă provocare a exersării actului de creație culinară, s-a trecut la acțiune. În cadrul Săptămânii Altfel din acest an școlar, ei au învățat să prepare diferite rețete de pizza în bucătăria restaurantului Pizza M din orașul nostru. Au întins aluatul, au adăugat sosuri, au presărat ingredientele preferate de ei și au așteptat nerăbdători coacerea. În cele din urmă au gustat din propriul preparat, care a fost cel mai bun dintre toate. Bucuria, încântarea, satisfacția și încrederea dobândită în ei înșiși au fost atât de vizibile pe chipurile lor”, spun cele două învățătoare de la „Iorga”.