Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna decembrie – Vasile Chindriș - 30 minute în urmă
181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 6 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 7 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 11 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 12 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 1 zi în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 1 zi în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Luni,1 iulie se susține proba scrisă la limba și literatura română, în cadrul examenului de Bacalaureat
Luni, 1 iulie, este prima probă scrisă în cadrul examenului, cea de Limba și Literatura Română, la examenul de Bacalaureat. Este testată capacitatea de a înțelege și interpreta texte literare și încadrarea în perioade și curente literare. Nu în ultimul rând, trebuie să știe să argumenteze opinii în diverse situații de comunicare. Absolvenții de liceu trebuie să fie atenți să înțeleagă foarte bine atât textele suport, cât și cerințele și reperele ajutătoare, spune profesoara Anamaria Ghiban, pentru Edupedu.ro. Candidații trebuie să țină cont și de limitele referitoare la numărul de cuvinte, dar și de faptul că o lucrare redactată lizibil și cu paragrafe bine organizate este apreciată de un profesor evaluator.
Absolvenții de liceu au acces în sălile de examen până la ora 8.30. După ce și-au lăsat obiectele în sala de depozitare, se îndreaptă către sala de examen în care au fost repartizați. Aceștia sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. După distribuirea subiectelor (ora 9.00), au la dispoziție trei ore să rezolve cerințele de la proba scrisă. La redactarea lucrărilor, pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenţi şi se păstrează în condiţiile stabilite pentru lucrările scrise.
Lăcrimioara ZOTA