Victor Ponta și-a lansat un site oficial pentru strângere de semnături - 8 ore în urmă
Pestă porcină descoperită la Cătălina - 8 ore în urmă
O poveste virală: Maramureșul, americanii și TikTok-ul - 10 ore în urmă
Aurel Dan: O viață în culori - 12 ore în urmă
Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 13 ore în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 13 ore în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 14 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 14 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 15 ore în urmă
Cursanții Atelierului de Pictură din Târgu Lăpuș vă invită la vernisajul expoziției „Magia Iernii” - 18 ore în urmă
A fost miercurea neagră pentru ministrul Liviu Marian Pop
Ziua de miercuri a fost una cu dublu ghinion pentru ministrul Educației, Liviu Marian Pop. A trăit momente de panică în cursa Tarom care-l ducea la Suceava, împreună cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. Cei doi urmau să-și continue drumul spre Cernăuți, pentru întâlniri cu autoritățile ucrainiene, pe tema noii legislații în domeniul învățământului din Ucraina. Problemele de zbor au fost create de vremea nefavorabilă, care n-a permis aterizarea la Suceava, aeronava fiind dirijată spre aeroportul din Iași.
Și parcă asta nu ar fi fost deajuns, tot ieri câteva organizații de elevi l-au tras de urechi pe ministrul nostru, acuzându-l de lipsă de dialog și de transparență decizională.Liderul Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda, a transmis, miercuri, un comunicat de presă, în numele a cinci organizații – din Maramureș, Constanța, Călărași, Bacău și Uniunea Liceenilor Maghiari (Makosz) -, în care acuză Ministerul Educației Naționale de lipsa dialogului și a transparenței decizionale în legătură cu modul în care a fost modificat Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUÎP), act normativ care reglementează modul de funcționare a școlilor din țară, relatează agerpres.ro.
„Este inadmisibil ca un act de importanța ROFUÎP, care afectează viețile a milioane de elevi, profesori, părinți, să fie adoptat fără ca un proiect anterior să fie publicat pe site, astfel ca orice persoană interesată să poată formula sugestii și amendamente. O guvernare închisă nu este una apropiată de cetățeni, iar atunci când vorbim de sistemul de educație, deciziile nu pot fi luate altfel decât cu consultarea celor care activează zilnic în acest domeniu” – se arată în comunicatul de presă.
Sursa foto: stirileprotv.ro