Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 5 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 9 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 10 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 14 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 15 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Nemulțumirile unui cadru didactic din Maramureș: „Dați-le și absolvenților șansa de a fi profesori, nu agenți comerciali sau casieri!”
Pandemia de coronavirus a adus numeroase schimbări în toate domeniile. Un exemplu în acest sens este învățământul. Școala s-a închis în luna martie, iar elevii au fost nevoiți – acolo unde s-a putut – să facă ore online.
Acum este vacanță, însă se discută intens despre cum va fi la toamnă, deoarece numărul cazurilor de coronavirus este tot mare. Cei din fruntea Ministerului Educației spun că există șanse mici ca orele să fie reluate normal, școala online fiind principala alternativă prezentată.
Părerile sunt împărțite… Unii părinți se gândesc ce vor face cu cei mici de la toamnă, ei trebuind să muncească, iar alții consideră că ideea este bună, astfel șansele de îmbolnăvire fiind minime. Unele cadre didactice îmbrățișează această idee, în timp ce altele sunt total împotrivă. La fel și elevii. Unii vor la școală, altora le place acasă. Vom vedea ce decizie se va lua până la urmă…
Pe rețelele de socializare a ajuns viral mesajul unui tânăr cadru didactic din Maramureș referitor la acest subiect.
„Terminați cu scenariile utopice din toamnă despre începerea școlii! Nu va exista niciun scenariu, deoarece elevii, părinții și profesorii nu sunt actorii sau marionetele persoanelor incompetente de la conducerea acestei țări! Nu va exista nicio școală online! Nimeni nu va mai fi de acord cu această struțo-cămilă!
Școala va începe cum trebuie: cu elevii în bănci, profesorii la catedră, iar părinții vor fi la muncă! Părinții trebuie să lucreze pentru a susține viitorul copiilor, nu să-i supravegheze la ore online sau la alte tâmpenii de pe nu știu ce platformă creată de deștepții ministerului! Dacă trebuie să aducem în discuție eterna „distanțare socială”, soluția ar fi să se scoată cât mai multe posturi pentru profesori, iar clasele să aibă 10-15 elevi!
Sunt sute de absolvenți foarte bine pregătiți care predau română, matematică, limbi străine etc. la supermarketurile din oraș! Dați-le și lor șansa de a fi profesori, nu agenți comerciali sau casieri! Facem cursuri și în cort, în containere, în săli de clasă, numai să înceapă școala așa cum trebuie: cu elevii în față! Eu unul nu mai doresc să-mi „belesc” ochii în fața telefonului sau a calculatorului că-mi stric vederea și sănătatea! Nu mai doresc să stau cu stresul în mine, să văd dacă în ziua X voi avea acasă internet sau curent electric!”, spune maramureșeanul.
L.C.H.
1 Comentariu în această postare
Anonim
Corect, asa e!!!