Share
Nou campus pentru învățământul tehnologic din Baia Mare, după fuziunea Licelui Tehnologic Transilvania și Colegiul Tehnic C.D. Nenițescu

Nou campus pentru învățământul tehnologic din Baia Mare, după fuziunea Licelui Tehnologic Transilvania și Colegiul Tehnic C.D. Nenițescu

Un proiect pentru rețeaua școlară pe anul 2024-2025 a fost aprobat la ultima ședință a Consiliului Local Baia Mare. Noul campus tehnologic, care va fi finalizat până la începutul verii din fonduri europene dar și din fondurile proprii ale municipiului, însumează 40 de săli de clasă, o mulțime de ateliere și laboratoare de lucru, două internate, cantină și sală de sport. Potrivit Inspectoratului Școlar General, începând de anul școlar viitor, noul campus își va deschide porțile și pentru elevii de la actualul Liceu Tehnologic Transilvania, precum și pentru cei de la Colegiul Tehnic C.D. Nenițescu. Proiectul a fost susținut de Primăria Baia Mare și finanțat din fonduri europene.

Clase suficiente pentru toți elevii

În propunerea de proiect care a făcut referire la justificarea reorganizării unităților de învățământ cu personalitate juridică din Baia Mare s-a arătat faptul că, în cazul celor două licee este necesară fuziunea prin absorbție, unde Liceul Tehnologic Transilvania este unitatea absorbantă și Colegiul C.D. Nenițescu este unitatea absorbită. Cele două licee au clase cu profile și specializări complementare, astfel că, începând cu anul școlar 2024 – 2025, Liceul Tehnologic Transilvania Baia Mare va beneficia de un plan de școlarizare generos la clasa a a IX-a, fiind aprobate 6 clase a IX-a învățământ liceal zi, 4 clase a IX-a învățământ profesional, 1 clasă a IX-a învățământ profesional dual și 1 clasă a IX-a învățământ liceal seral cu dublă specializare, a arătat inspectorul școlar general, Mihai Pop.

Spații utilizate la maximum

„Intenția noastră este ca, în anii următori, să dezvoltăm și mai mult învățământul tehnologic și să creăm condiții europene de studiu pentru elevii noștri. Dorim să stopăm risipa banului public iar clădirile pe care le vom elibera prin aceste comasări să le reabilităm și să le redăm în circuitul școlar. În acest fel, învățământul băimărean va putea utiliza la maximum aceste spații și pentru elevii care studiază în învățământul primar și gimnazial”, a precizat Mihai Pop, inspector școlar general.

„Aceste clădiri odată reabilitate vor putea fi folosite și pentru învățământul școală după școală, care este tot mai solicitat de majoritatea părinților”, a mai spus el.

Potrivit lui, întreg personalul didactic, nedidactic și didactic auxilar care activează în prezent la cele două licee băimărene vor avea asigurat, în continuare, locul de muncă.

„Tocmai din acest motiv am speranța că profesorii de la aceste licee vor promova și vor susține această inițiativă benefică pentru toți actorii implicați în procesul educațional”, a mai declarat Mihai Pop.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu