S a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 37 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
O echipă de la „Șincai” s-a calificat la faza internațională a Concursului ”Tineri în Pădurile Europei” (GALERIE FOTO)
În perioada 9 – 12 iulie, în Parcul Național Retezat, elevi din 15 județe ale țării au participat la etapa națională a concursului ”Tineri în Pădurile Europei” (Young People in European Forests – YPEF). În urma competiției, la faza internațională (care va avea loc în Cehia) s-au calificat elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare – Ancuța Dîrle, Sara Nagy și Sebastian Antonio Toma (foto) – coordonați de profesoara Valentina Panas.
Din Maramureș, la faza națională a participat doar Colegiul “Gheorghe Șincai”, însă la județeană au fost prezenți și elevi ai Liceului Tehnologic Forestier și Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.
„Calificările la națională le-am reușit doar noi de la prima participare în 2017. «Tineri in Pădurile Europei» (Young People in European Forests – YPEF) este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa, care a debutat în anul 2011 și se bucură de participarea următoarelor țări: Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina și România. Obiectivele acestui concurs vizează conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului natural european, precum și conservarea biodiversității și gestionarea durabilă a pădurilor. Concursul este organizat sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și, din anul 2017, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale. Acesta se desfășoară în echipă, în doua etape – județeană și națională. Echipa câștigătoare la faza națională participă, mai departe, la etapa europeană, care se desfășoară în fiecare an în unul dintre statele participante. Anul acesta se va desfășura în Cehia” – a detaliat profesoara Valentina Panas.