Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 8 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 8 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 9 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 9 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 9 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 12 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 14 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 15 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 15 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 15 ore în urmă
O profesoară de la Școala Gimnazială Strâmtura se află printre cei 10 câștigători ai concursului #Digitaliada
Ediția a IV-a a concursului de resurse educaționale deschise #Digitaliada și-a desemnat câștigătorii. Participanții au putut înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale.
La categoria Proiectare Didactică, premiul pentru învățământ gimnazial i-a revenit Elenei Lavinia Florea, profesor de matematică la Școala Gimnazială Strâmtura, pentru proiectul didactic „Scăderea fracțiilor zecimale”. Premiul constă într-un telefon smart cu accesorii video, în valoare de aproximativ 800 euro.
„Avem nevoie, desigur, și în educație de o schimbare; o schimbare în bine bazându-ne mult pe sprijinul tehnologiei, pe sprijinul unor proiecte digitale introduse în arhitectura unei lecții. Am încercat să țin pasul cu noutățile introducând treptat în orele de matematică diferite materiale digitale. Copiilor le place, devin mai interesați, le captezi atenția„, a declarat profesoara Elena Lavinia Florea.
În cadrul ediției de anul acesta, creatorii de conținut digital educațional au pus la dispoziția publicului larg peste 160 de resurse originale care pot fi folosite în mod gratuit atât de profesori pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor din învățământul gimnazial și primar, cât și de către copii și părinți, de acasă, pe perioada suspendării cursurilor școlare.
#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul primar și gimnazial.