Share
Patru unități școlare din Maramureș participă la evaluarea internațională PISA

Patru unități școlare din Maramureș participă la evaluarea internațională PISA

În perioada 4 aprilie – 30 mai se desfășoară faza principală a cercetării PISA (Programme for International Student Assessment), studiu comparativ internaţional, administrat o dată la 3 ani, iniţiat de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Aceasta are ca scop măsurarea obiectivă, la nivel de sistem, a nivelului de dezvoltare a competenţelor de bază ale elevilor de 15 ani, în trei domenii principale: lectură, matematică şi ştiinţe.

La evaluarea internaţională standardizată PISA participă toate statele membre ale Uniunii Europene, dar și alte țări. Anul acesta, este pentru prima dată când România susține această testare internațională în mod digitalizat, deoarece până în 2018 toți elevii români au susținut testarea doar pe suport hârtie. Începând cu acest an, elevii din toate statele participante susțin testul doar în format digitalizat.

În sesiunea 2022 este implicat un eşantion reprezentativ, alcătuit din elevi ai mai multor şcoli din România, dintre 4 din județul Maramureș: Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, Liceul Teoretic „Nemeth Laszlo” Baia Mare, Liceul Borșa și Școala Profesională Poienile de sub Munte.

Evaluarea PISA pune accent pe competenţele necesare pentru viaţa personală, socială sau pentru integrarea pe piaţa muncii, punându-se în principal accentul pe aplicarea cunoştinţelor elevilor în situaţii concrete de viaţă, adică pe ceea ce elevii participanți la testare ştiu şi pot să facă în mod concret, cu ceea ce au învăţat de-a lungul timpului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu