Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 20 minute în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 44 minute în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 oră în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 2 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 5 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 7 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 7 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 7 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 7 ore în urmă
Salvamont Maramureş recomandă turiștilor o atenţie sporită pe domeniile schiabile - 7 ore în urmă
Polițiști la discuții cu elevii în campania #SupradozaDeSiguranţă
Polițiștii băimăreni au desfăşurat, în perioada 1-4 octombrie, activități de prevenire în colegiile ”Mihai Eminescu” şi ”Vasile Lucaciu” şi în școlile ”Nicolae Bălcescu” şi ”Dr. Victor Babeș”.
La vârsta adolescenței, nevoia de a aparține unui grup care să integreze și să valorizeze tânărul este extrem de importantă. Astfel, în cele mai multe cazuri, debutul în consumul de substanțe psihoactive apare sub influența grupului de prieteni – atrag atenția polițiștii. De aceea, o bună relație a adolescentului cu școala, relaţii armonioase în familie, dar și un grup de prieteni care își canalizează energia spre activități sănătoase de petrecere a timpului liber pot constitui tot atâția factori de protecție față de consumul de droguri.
Pe de altă parte, dacă adolescentul nu se simte valorizat în propria familie, nu are legături strânse cu părinții sau simte o presiune foarte mare din partea acestora va căuta un grup de prieteni care să corespundă nevoilor lui de apartenență, iar dacă acel grup este unul consumator de droguri, există posibilitatea ca și el să devină consumator. Astfel, atât școala, cât și familia și grupul de prieteni pot deveni factori de risc sau factori de protecție.
În acest context, polițiștii au discutat cu elevii atât aspecte legate efectiv de consumul de substanțe psihoactive, cât şi despre importanța factorilor de protecție și a celor de risc în consumul de droguri.
Activitățile desfășurate fac parte din campania de prevenire a consumului şi traficului de droguri #SupradozaDeSiguranţă şi se derulează în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Consiliere şi Prevenire Antidrog Maramureş, cu sprijinul poliţiei de proximitate Baia Mare.