181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 1 oră în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 3 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 7 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 7 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Polițiștii, pe post de dascăli în cadrul programului ”Școala altfel”
Programul educaţional „Școala altfel” reprezintă o ocazie pentru polițiști de a se apropia de copii și de a le povesti despre măsurile preventive pentru siguranţa lor. Polițiștii maramureşeni de prevenire, ordine publică şi cei rutieri au avut în această săptămână întâlniri cu elevi din școlile gimnaziale din municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmației, dar şi din mediul rural – Chelința, Sălsig, Suciu de Sus. Și chiar dacă nu s-au nimerit de fiecare dată cele mai bune condiții meteo, copiii au ignorat ploaia și s-au bucurat de exercițiile echipajelor de la Grupa canină, precum şi de plimbări cu autospecialele poliţiei rutiere.
Prin activitățile desfășurate în școli, oamenii legii au urmărit informarea copiilor şi a cadrelor didactice privind cauzele delincvenței juvenile și metodele folosite pentru prevenirea situațiilor în care elevii ajung victime. De asemenea au fost abordate teme privind educația rutieră, siguranța în mediul online și importanța respectării regulilor de comportament civic responsabil.
Nu în ultimul rând, polițiștii maramureșeni au dorit să-i inițieze pe copii în meseria oamenilor legii, dar și să le întărească sentimentul de încredere în polițist, pe care trebuie să-l considere un bun prieten, pregătit să-i ajute oricând au nevoie.