În căutarea unui președinte - 2 ore în urmă
Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 5 ore în urmă
CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 8 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 9 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 12 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 13 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 13 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 14 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 14 ore în urmă
Proiectul „Merito” în Maramureș, o altfel de școală, un altfel de pedagog
Proiectul ,,Merito” a luat naștere în februarie 2015, o recunoaștere a excelenței în educație. În România sunt tot mai puțini profesori care își pun sufletul la catedră și nu lasă garda jos, pentru ca învățământul să-și păstreze valoarea si demnitatea de altădată.
Din toamna lui 2018, proiectul „Merito” s-a extins prin comunități regionale și locale de profesori, având scopul de a transforma meseria de pedagog. Din august 2019, povestea a ajuns și în Maramureș, având numele Tatiana Cauni, un pedagog îmbrăcat în hainele unui profesor motivat, care s-a pus în slujba elevului, printr-o altfel de școală, și a atras după ea tot mai multe cadre didactice și elevi de aici. Și cum munca asiduă aduce și roade, inimoasa profă a fost premiată.
Dezvoltarea abilităților secolului XXI, prin Școala de vară a pus accent pe ateliere de învățare remedială sau ateliere creative , elevii maramureșeni beneficiind și de profesori „Merito” din alte județe. Din 2021 s-a făcut echipă bună și cu educatorul „Merito”, Marișca Morari, actualmente, director la Grădinița cu Program Prelungit nr.28 din Baia Mare.
„Proiectul acesta a fost ca o gură de aer pentru județul nostru, mai ales în perioada pandemiei, dar și acum, deoarece pe lângă intervențiile în format fizic, cum este Forumul „Merito” din luna octombrie a fiecărui an, am păstrat și evenimentele în format online. Acum ne aflăm la Sezonul 6 de intervenții de la profesori, pentru profesorii, și nu numai, din întreaga țară”, ne-a declarat Tatiana Cauni, profesor de limba și literatura română de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare.
În zilele de 2-3 februarie, elevii maramureșeni, împreună cu profesorii implicați în proiect sunt invitați la Bacău, la Forumul „Merito” Moldova, care va avea ca temă, „Întoarcerea la „DE CE” în era digitalizării”.
Succes echipei din Baia Mare care ne face cinste și ne împărtășeste valoarea și la nivel național!
Lăcrimioara ZOTA
Citește și
Maramureșeanca Marișca Morari se numără printre cei 12 profesori Merito 2021 (FOTO)