152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 5 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 6 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 7 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Puzzle cu teiul eminescian la Școala ”Ion Luca Caragiale” Baia Mare
Marți, 15 ianuarie, Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” din Baia Mare (director prof. Felicia Bodea, director adj. Loredana Covaci) a răsunat de versuri eminesciene.
Îndrumați de profesorii Loredana Covaci, Costela Cristian, Claudia Szucs, Eugenia Pampa, Cristina Roman, Radu Bogoviț și Ionița Mateșan, elevii claselor a V-a, a VI-a B, clasa pregătitoare A, I B, a III-a B, a II-a și a III-a B au participat la diverse activități care au adus în atenția elevilor viața, activitatea și opera poetului Mihai Eminescu.
„După o scurtă trecere în revistă a vieții și activității poetului, elevii claselor gimnaziale, organizați pe echipe, s-au întrecut într-un concurs literar, câștigătorii fiind recompensați cu diplome și cărți. Elevii clasei a II-a au recitat poezii, fiind răsplătiți cu ropote de aplauze de către colegi și cu diplome de către învățătoare. La Centrul de Documentare și Informare al școlii, elevii clasei a III-a B au realizarea un puzzle sub forma teiului eminescian, pe ale cărui frunze au fost scrise titluri ale unor poezii, care apoi au fost recitate de către elevi, în cadrul unui scurt program artistic. Elevii claselor a III-a A, I B și a celei pregătitoare au încercat să-l descopere pe marele Poet Național desfășurând activități interdisciplinare în cadrul proiectului educațional «Să-l iubim pe Eminescu»”, a precizat Ioniţa Mateşan, profesor documentarist.