Percheziție la Moisei: Bărbat reținut pentru braconaj și uciderea unui câine - 9 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să-ți reprogramezi mintea pentru a trăi mai bine? - 11 ore în urmă
La Târgu Lăpuș: Festivalul „Poeziei Populare de Dragoste” ajunge la cea de-a V-a ediție - 14 ore în urmă
Salvamont Maramureș în presa franceză - 14 ore în urmă
La Centrul Cultural Pastoral din Sighet puteți admira două engolpioane din colecția Justinian Arhiepiscopul - 16 ore în urmă
Idealitate - 17 ore în urmă
Executare silită la primăria Șieu - 17 ore în urmă
Un nou vaccin nazal împotriva Covid-19 intră în teste - 17 ore în urmă
Pinocchio își sărbătorește aniversarea pe 7 februarie - 17 ore în urmă
Desculț și înghețat, salvat după o operațiune dramatică - 17 ore în urmă
Sorin Cîmpeanu, despre examenele naţionale: Este esenţial să avem predictibilitate
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că „este esenţial” să existe predictibilitate în cazul examenelor naţionale, dar, dacă nu se va putea reveni la învăţământul faţă în faţă, ar putea fi efectuate schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor şi care să compenseze eventuale deficite ce „nu se pot reţine în sarcina elevilor”.
Întrebat la Realitatea Plus dacă va fi modificat conţinutul probelor la examenele naţionale având în vedere problemele ivite în ceea ce priveşte învăţământul online, ministrul Educaţiei a răspuns: „Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. (…) Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens”.
El a spus că îşi doreşte reluarea cursurilor în format clasic şi pentru acţiuni remediale, dar şi pentru pregătirea examenelor naţionale.
„De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze”, a afirmat Cîmpeanu.