Atelierul meșterului popular Sabin Bumb din Tăuții de Sus, vizitat de elevii Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie - 14 minute în urmă
Pricesne și artă pentru suflet la Casa de Cultură „Vasile Grigore Latiș” din Târgu Lăpuș - 20 minute în urmă
Pompieri voluntari la întrecere - 38 minute în urmă
O adolescentă din România a uimit juriul Britain’s Got Talent; Maya Giotea a primit cel mai rapid Golden Buzz - 2 ore în urmă
Junioarele 1 de la Fabrica de Campioni s-au calificat la turneul final - 3 ore în urmă
Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, câștigătorul Premiului de Excelență în cadrul Galei UCMIR pentru întreaga activitate cultural-artistică - 3 ore în urmă
Centrul Cultural al orașului Borșa a primit numele neuitatei artiste de muzică populară Titiana Mihali - 3 ore în urmă
O reabilitare la jumătate de preț - 3 ore în urmă
Controale de noapte în localurile din Baia Mare - 4 ore în urmă
Bulgaria te așteaptă… cu taxe mai mari! - 5 ore în urmă
Sorin Cîmpeanu: Program de ore remediale pentru elevi în valoare de 240 de milioane lei
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, doreşte iniţierea unui program de ore remediale pentru elevi în valoare de 240 de milioane lei, sumă din care să fie plătiţi profesorii ce vor susţine aceste ore.
„Am estimat un număr mediu de pregătire remedială de 5 ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni. Atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin ordonanţă de urgenţă – 16 săptămâni, începând din februarie pentru cei care revin la şcoală. (…) Programul prevede o sumă de 240 milioane de lei împărţită în felul următor: 144 milioane de lei din POCU, destinat învăţământului primar şi gimnazial, la care se adaugă 96 de milioane de lei prin programul Romanian Second Reeducation, derulat împreună cu Banca Mondială, care are ca obiectiv principal reducerea abandonului şcolar”, a spus Cîmpeanu, sâmbătă, la Digi 24.
Potrivit acestuia, pierderile generate de predarea online sunt „evidente”, „mari” şi „foarte neuniforme”, diferă de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta, în funcţie de accesul la echipamente şi internet şi de predarea online în sine.
Ministrul a precizat că orele remediale presupun prezenţa fizică a elevilor şi că anterior profesorii trebuie să identifice pierderile elevilor.
El a explicat că, în prezent, nu există obligaţia legală a cadrului didactic de a ţine ore remediale, însă se are în vedere un tarif orar motivant de 100 de lei.
„240 de milioane de lei înseamnă că 2,4 milioane de ore pot fi făcute, în medie, luând în considerare cele 6.396 de şcoli în România, înseamnă 375 de ore pe şcoală, numărul mediu de ore remediale. (…) Sigur că vor fi şcoli care vor merge spre 1.000 de ore remediale şi şcoli care vor merge spre 200 de ore remediale”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
Sursa – digi24.ro.