„Dar de suflet pentru mama”: În Târgu Lăpuș se organizează un concurs special cu prilejul zilei de 8 Martie - 7 ore în urmă
„Iubește Moroșenește”: Artiști de renume vor aduce voia bună la evenimentul devenit deja tradiție - 8 ore în urmă
Teatrul Municipal Baia Mare anunță premiera spectacolului „Gregor” pe 15 februarie - 12 ore în urmă
Noi percheziții în cazul campaniei lui Călin Georgescu - 12 ore în urmă
Vitrina de carte a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”: În memoriam Dr. Ilie Gherheș (1 ianuarie 1962 – 11 februarie 2025) - 12 ore în urmă
Artista Gabriela Ardusătan împlinește azi o frumoasă vârstă - 13 ore în urmă
În Sighetu Marmației va avea loc un simpozion omagial în memoria poetului Grigore Vieru - 13 ore în urmă
Copiii români din Lyon sunt invitați la un atelier de lectură; Poveștile vor fi citite de vişeuanca Anuţa Pop - 13 ore în urmă
Muzeul Satului Maramureșan din Sighet, printre cele mai apreciate muzee din România - 14 ore în urmă
12 februarie: Lună plină – Luna Zăpezii - 14 ore în urmă
Școala Gimnazială din Budești, dată ca exemplu de bune practici de Ministerul Educației
Putem afirma cu tărie că în județul nostru sunt școli bune, dascăli implicați și elevi foarte harnici și cu rezultate deosebite.
Pe pagina Ministerului Educației a fost publicată o postare referitoare la Școala Gimnazială din Budești. Aceasta este dată ca exemplu de bune practici.
„Astăzi vorbim despre Școala Gimnazială din Budești, un exemplu de bune practici care, cu ajutorul programului, a reușit să transforme imposibilul în posibil și să aducă elevii mai aproape de un viitor plin de oportunități.
În urma obținerii finanțării în valoare de peste 692.000 de lei, școala a desfășurat activități remediale și programe educaționale, a achiziționat laptopuri și imprimante și a organizat excursii tematice.
Rezultatele sunt pe măsură: directorul școlii ne-a mărturisit faptul că, pentru prima dată, toți elevii din clasa a VIII-a, pe lângă faptul că și-au îmbunătțit notele obținute pe parcursul anului școlar, au participat la Evaluarea Națională.
De asemenea, cea mai semnificativă și de impact reușită se datorează activităților de tip „Școală după școală”. Prin orele remediale de Limba Română, Matematică, Biologie și asistență la teme, copiii au avut parte de sprijinul necesar, iar acest lucru se reflectă în prezența elevilor la școală, precum și în rezultatele acestora la clasă.
Felicităm întreaga echipă de cadre didactice, părinții implicați în activitatea educațională și, nu în ultimul rând, elevii. Împreună ați demonstrat că acțiunile de zi cu zi pot conduce la schimbări mari, iar acest fapt este demn de admirat.
Rămânem alături de toate școlile și nu ne oprim până când fiecare elev din România va păși în viață mai încrezător și mai pregătit” – se precizează pe pagina Ministerului Educației.