Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 2 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 3 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 3 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 4 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 4 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 7 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 9 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 9 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 10 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 10 ore în urmă
„Tabăra piticilor veseli și curioși” la Școala „Avram Iancu” (GALERIE FOTO)
În perioada 28 – 31 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Baia Mare s-a desfășurat a III-a ediție a „Tabărei piticilor veseli și curioși”, la care au participat preșcolari ai grupelor mari și mijocii. Scopul este de a oferi copiilor din grădinițele orașului un prim contact cu un mediu școlar prietenos, în vederea formării reprezentărilor despre şcoală și activitățile ce se desfășoară în acest cadru.
„Activităţile cu caracter ludic, organizate de echipa de cadre didactice a învățământului primar din școală, au reprezentat o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută şi instructivă a vacanţei de toamnă. Beneficiarii direcți, preșcolarii, au trăit stări emoţionale pozitive, și-au dezvoltat potențialul creativ, au socializat, au învațat să se adapteze mai ușor unui regim școlar și unui alt stil educativ. Copiii au învațat să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să aibă încredere şi, mai ales, să se bucure împreună, să lege prietenii. Pentru beneficiarii indirecți, un obiectiv al proiectului a fost acela de a creşte accesul şi implicarea părinților la educație prin participarea la activitățile de informare/dezbatere. Participarea la tabară este, de fiecare dată, o experiență care vine în întâmpinarea vieţii de şcolar”, a declarat învățătoarea Ioana Coza, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”.