O poveste de iubire din 1829 s–a stins din ambiția președintelui american - 7 minute în urmă
Drumuri mai scurte pentru posesorii de Tesla din Maramureș – service complet la Cluj - 14 minute în urmă
10 aprilie 2001 – Când moartea provocată de medici a devenit o formă de compasiune - 26 minute în urmă
Festivalul Satelor Maramureșene – Paști în Maramureș va avea loc și în acest an la Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Fotbalul și ciorovăielile cu VAR-ul - 12 ore în urmă
Circulația auto va fi închisă temporar joi pe str. 1 Mai din Baia Mare - 12 ore în urmă
„Duminica la Florii”: Concert de pricesne la Mănăstirea Dealu Mare - 13 ore în urmă
Elevi ai Centrului de Educație Incluzivă și micuții de la Gradinița „Ion Creangă” au poposit la Muzeul Satului din Baia Mare - 13 ore în urmă
Lucacist calificat la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie - 13 ore în urmă
Reținut după ce a furat o mașină, a lovit două autovehicule parcate și a agresat un bărbat. Nu are permis și era și băut - 14 ore în urmă
„Zece povești pitice” la Școala Gimnazială „Avram Iancu”
Elevii claselor a III-a B și a IV-a B de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Baia Mare au avut ocazia să exploreze universul basmelor românești, în cadrul unei activități educaționale dedicate. Sub îndrumarea bibliotecarei Amalia Talpoș, aceștia au descoperit volumul „Zece povești pitice” de Vladimir Colin, o colecție apreciată de basme moderne.
Una dintre poveștile remarcabile din acest volum este „Povestea ceasului cu inimă”, care ilustrează teme precum justiția socială și diferențele de tratament între diverse clase sociale. Această poveste a fost prezentată elevilor, oferindu-le o oportunitate de a înțelege și discuta despre valorile morale și sociale reflectate în literatura română contemporană.
„Zece povești pitice” este o lucrare semnată de Vladimir Colin, un autor cunoscut pentru contribuțiile sale în literatura pentru copii și adolescenți. Publicată în 1957, această colecție include povești precum „Povestea balenei celei mari și a peștișorului viteaz”, „Povestea cu Țara Cocoșilor” și „Povestea ariciului înțelept”, fiecare având o morală profundă și o narațiune captivantă.
Prin astfel de activități, Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Biblioteca Județeană Petre Dulfu din Baia Mare promovează lectura și înțelegerea literaturii românești, contribuind la dezvoltarea intelectuală și morală a elevilor săi.
Vasile Petrovan