O nouă performanță pentru lucacistul Victor Dragoș – medalie de aur și premiul III la Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele IX-XII - 6 ore în urmă
Înfrângere pentru Minaur, care a ratat șansa de a urca pe podium - 8 ore în urmă
Acțiune de salvare în Munții Maramureșului - 8 ore în urmă
Copii la concurs de preparat cozonaci - 9 ore în urmă
Tânăr fără permis prins la volanul unei mașini fără numere de înmatriculare - 14 ore în urmă
Alin-Sebastian Tat, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică UBB, va susține conferința „Cui i-e frică de Sfântul Augustin?”, la Centrul Universitar Nord Baia Mare - 14 ore în urmă
S-a lăsat cu amenzi într-un local de noapte care a vândut alcool minorilor - 15 ore în urmă
La Seini s-a desfășurat seminarul de pregătire profesională continuă cu tema ”Evaluarea primară și secundară a pacientului politraumatizat” - 16 ore în urmă
Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace se sărbătorește pe 6 aprilie - 17 ore în urmă
Andrei Rațiu, desemnat ”Tricolorul lunii martie” - 18 ore în urmă
Iunie capricios: Sunt așteptate noi furtuni în Maramureș. Inundații în județ, iar pericolul continuă
Vremea se menține capricioasă în Maramureș și în zilele viitoare. Mai grav este ca va persista pericolul de producere a inundațiilor.
Agenția Națională de Meteorologie a prelungit informarea de instabilitate atmosferică până în 12 iunie, ora 23.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…35 l/mp.
Pentru următoarele ore, mai exact până în 11 iunie, ora 10.00, peste informare se suprapune o atenționare cod galben. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Vremea capricioasa va avea și efecte din punct de vedere hidrologic. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben de pericol de inundații. Vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.
Bazine hidrografice afectate: Vişeu, Iza, Tur (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare).
După unitățile administrativ-teritoriale Ulmeni, respectiv Șomcuta Mare, afectate zilele trecute, furtunile au generat noi pagube. De aceasta dată este vorba despre Vălenii Șomcutei și Valea Chioarului.
În Curtuiușu Mic, apa a avut, la un moment dat, aproape jumătate de metru. CJSU Maramureș va centraliza, în perioada următoare, pagubele generate de fenomenele meteo periculoase.