Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 58 minute în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 1 oră în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 1 oră în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 1 oră în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 2 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 2 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 2 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 4 ore în urmă
Maramureșul, sub cod galben de inundații - 5 ore în urmă
Avocații Sorinei Pintea spun că nu există niciun proces verbal încheiat pentru flagrant
Echipa de avocați care o reprezintă pe Sorina Pintea a emis un comunicat de presă în care explică faptul că, în cazul fostului ministru al Sănătății, există numai un denunț și că flagrantul despre care s-a discutat în ultimele zile nici măcar nu s-a realizat.
Avocații motivează acest lucru menționând că nici nu a fost încheiat un proces verbal în acest sens. Reprezentanții Sorinei Pintea susțin că fostul ministru este „victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare”. În plus, apărătorii menționează că informațiile denunțătorului sunt false și nefondate.
Iată comunicatul integral al echipei de avocați:
„Având în vedere informațiile contradictorii apărute în spațiul public la adresa doamnei Sorina Pintea, facem următoarele precizări pentru a clarifica acuzațiile formulate împotriva acesteia:
1. În opinia organului de urmărire penală, acuzația de luare de mită în formă continuată, faptă prevăzută de disp. art. 289 alin.1) Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicare art. 35 alin.1) Cod penal, constă în două acte materiale:
a) solicitarea și primirea în mod direct și pentru sine, undeva în luna noiembrie /decembrie 2019 a sumei de 10.000 Euro de la suspectul C.M., sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al unei societăți comerciale din București. Cu privire la această faptă există doar un denunț, inițial susținându-se că ar fi fost dată lui C.M. pentru el și abia din data de 27.02.2020 s-a pretins că aceasta ar fi ajuns în realitate la doamna Sorina Pintea.
b) solicitarea și primirea în mod direct, în data de 28.02.2020, a sumei de 120.000 lei de la suspectul C.M., sumă care ar fi provenit de la un reprezentant al conducerii unei societăți comerciale din București. Această acuzație este susținută doar prin denunțul lui C.M., redarea trunchiată a unui dialog de aproape 1 minut din 28.02.2020 și de plasarea unei pungi cu bani, al cărui conținut nu a fost cunoscut de doamna Sorina Pintea până la sosirea organelor de urmărire penală.
Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu există un proces verbal încheiat în acest sens. Menționăm în mod expres că nu este vorba de achiziționarea de aparatură și/sau consumabile medicale având legătură cu epidemia de Coronavirus, fiind vorba despre un contract încheiat și derulat în 2019.
Doamna Sorina Pintea nu se face vinovată de infracțiunea de care este acuzată, domnia sa nu a săvârșit vreo infracțiune și nu a pretins sume de bani, așa cum se susține. De altfel, doamna Sorina Pintea nu a avut atribuții în legătură cu încheierea sau executarea contractului de achiziție publică în raport de care sunt formulate acuzațiile.
Doamna Sorina Pintea este victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare, dovadă suplimentară în acest sens fiind și gestul denunțătorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevărul, și anume că, în realitate, banii nu erau solicitați pentru mama sa și nici predați ulterior acesteia.
Nici fiul doamnei Sorina Pintea și nici aceasta nu au formulat acuzații la adresa altor persoane, întrucât nu au cunoștință de fapte de natură penală, însă este evident, încă odată, că informațiile denunțătorului C.M. sunt false și nefondate.
Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”.