Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 2 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 3 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 4 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 4 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 5 ore în urmă
7 ianuarie: Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului - 6 ore în urmă
Metehăul – „vedeta” Bobotezei în unele sate din Maramureșul Istoric - în urmă
Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 1 zi în urmă
Dosare penale privind ”spălarea de bani pentru partid”, demarate chiar înaintea alegerilor prezidențiale
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală – pentru trafic de influență și instigare la spălare a banilor – față de Dan Stroe (fost comisar în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, care în decembrie 2010 a fost detașat Sorin Blejnar în funcția de director al Direcției de Investiții Achiziții Publice și Servicii Interne din ANAF). Conform procurorilor, în perioada iulie 2011- februarie 2012 Stroe a pretins de la trei oameni de afaceri suma totală de 6.922.790 lei (alcătuită din însumarea celor trei solicitări: (3.020.588 lei ● 2.644.300 lei ● 1.257.902 lei). În schimbul acestor bani, Stroe și-ar fi exercitat influența asupra colegilor săi din ANAF cu atribuții în procedura de achiziție, pentru ca firmele celor trei oameni de afaceri să câștige licitațiile de achiziționare a unor produse software, organizate de ANAF. Banii reprezentau între 10% și 20% din valoarea contractelor și au fost remiși funcționarului prin transfer bancar în contul unor societăți controlate de directorul Stroe, în baza unor contracte fictive de prestări servicii.
Omul de afaceri care a dat cea mai mare sumă de bani – 3.020.588 lei, reprezentând 20% din valoarea contractului – este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență și evaziune fiscală săvârșită în formă continuată. Pentru a achita comisionul respectiv, omul de afaceri ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli nereale de aproape 5.000.000 de lei, firma sustrăgându-se de la plata taxelor către bugetul de stat.
În 2016, într-un alt dosar, Dan Stroe a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției pentru luare de mită, fiind apoi condamnat la de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru luare de mită și implicarea sa într-un traseu al șpăgilor pentru un partid politic. Stroe a recunoscut că președintele ANAF, Sorin Blejnar, „îi trasa liniile generale care trebuiau urmate în scopul obținerii într-o manieră ilicită a unor sume de bani”. Iar banii trebuiau să ajungă la PD-L, partid aflat atunci la putere, dar și la Sorin Blejnar.