Share
Mită pentru investiția ”Acumulare pe râul Mara la Runcu”

Mită pentru investiția ”Acumulare pe râul Mara la Runcu”

Un fost director al departamentului dezvoltare, investiți și achiziții din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române a fost trimis în judecată de DNA – în stare de libertate – pentru luare de mită și spălare de bani. Printre altele, Vasile Ofimiaș este suspectat de procurorii anticorupție că ar fi avut anumite complicități cu reprezentantul unei firme în ceea ce privește obiectivul de investiţii „Acumulare pe râul Mara la Runcu”, din Maramureș.

Într-un comunicat al DNA se arată că ”în perioada 2009-2011, Vasile Ofimiaș, în mod repetat, a primit de la doi oameni de afaceri, printre care și Eugen Laurean Popa, suma de 6,45 milioane de lei, prin intermediul societăţii paravan River Shore SRL, un autoturism Volvo (în valoare de 43.999 de euro), un teren de 8.800 mp situat în localitatea Budureasa, județul Bihor, în valoare de 82.000 lei, și suma de 2,361 milioane de lei, prin intermediul aceleiași societăţi comerciale. Foloasele respective au fost primite de Vasile Ofimiaș pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, să susţină – în cadrul comisiei tehnico-economice – reactualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii «Acumulare pe râul Mara la Runcu», să-l informeze pe Eugen Laurean Popa despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea, precum şi să sprijine societatea comercială reprezentată de acesta în obţinerea de contracte de execuţie de lucrări prin încredinţare directă, în contextul eforturilor de înlăturare a efectelor inundaţiilor din anul 2010”. În trei ani s-au adunat la un singur om foloase necuvenite de peste 2, 1 milioane de euro. Pentru suma  totală, raportată la 30 de ani  – de când există investiția  de la barajul Runcu – și la factorii de decizie, care s-au pretat la mită în această perioadă, s-ar putea să nu ne ajungă zerourile.

Procurorii anticorupție au ajuns și la concluzia că, în perioada iunie 2011 – decembrie 2014, Ofimiaș ar fi cheltuit 4,15 milioane de lei și 62.000 de euro pentru achiziționarea de case, terenuri, mașini și alte bunuri, cunoscând că sumele de bani provin din săvârșirea unor infracțiuni, în scopul ascunderii originii lor ilicite. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



2 Comentarii în această postare

  1. Toti HOTII astia ar trebuie sa i trimita sa construiasca autostrazi ,tunele ….toata viata lor ,daca sunt gasiti vinovati ,nu in puscarie sa stea linistiti !
    Sa li se confiste toate bunurile lor si familiei pana la rude de gradul ……

    Răspunde

Lasă un comentariu