Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 7 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 8 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 9 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 10 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 11 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 11 ore în urmă
Apel umanitar: O familie din Săcălășeni are nevoie de sprijin după ce locuința i-a fost grav afectată de un incendiu - 15 ore în urmă
Echipa de robotică a liceului „George Barițiu” Baia Mare, pe podium la prima etapă din cadrul competiției First Tech Challenge Romania - 18 ore în urmă
Opt ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Iustin ca Episcop al Maramureșului și Sătmarului - 19 ore în urmă
La Sighetu Marmației debutează Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - în urmă
Proiect de lege: pedepse mai aspre pentru cei condamnați pentru trafic de persoane sau de minori
Proiectul de lege care nu va mai permite pedepse cu suspendare pentru trafic de persoane sau de minori are ca scop descurajarea acestei infracțini. Astfel, aceste pedepse se vor înăspri, potrivit proiectului de lege.
Documentul se află la Senat și propune modificarea Codului penal. Viitoarea lege stabilește că nu se va mai putea dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul sclaviei, traficului de persoane și/ sau de minori.
În prezent, Codul penal penal spune că nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în următoarele cazuri:
- pedeapsa aplicată este numai amenda;
- aplicarea pedepsei a fost inițial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;
- infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanților.
Pentru a se putea aplica, proiectul legislativ trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat și apoi publicat în Monitorul Oficial.
În vara anului trecut, legea a fost modificată astfel că șoferii care conduc beți, drogați sau fără permis nu mai pot scăpa de închisoare în caz de accident mortal.