În curând vom putea să ne creștem dinții pierduți exact ca atunci când eram mici - 11 ore în urmă
Meșteșug: Ștefan Farcaș din Cavnic realizează sticle cu superbe miniaturi din lemn - 12 ore în urmă
Se fac înscrieri pentru tabăra de vară Tech-Xplore din Sighetu Marmației - 13 ore în urmă
Prof. Clara Săcălean a trecut la cele veșnice; A ghidat pe drumul muzicii generații întregi de elevi - 14 ore în urmă
Ceea ce părea imposibil în cazul cancerului devine realitate - 15 ore în urmă
Premiu Special obținut de un elev din cadrul Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighet la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă - 15 ore în urmă
Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj - 17 ore în urmă
Minivacanță cu final decisiv – 4 Mai, ziua votului - 18 ore în urmă
Protos. Serafim Bilț, Eclesiarhului Catedralei Episcopale din Baia Mare, distins cu Ordinul „Crucea Sfântul Iosif Mărturisitorul” - 19 ore în urmă
Flashmob organizat pe Câmpia Tineretului din Baia Mare, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului - în urmă
Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor
Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea legii prin care sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, a anunțat Administrația Prezidențială.
Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Potrivit proiectului adoptat, nu se vor mai acorda nici cele aflate în plată.
Anunțul Administrației prezidențial vine după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat că nu a sesizat Curtea Constituțională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Asociația Foștilor Parlamentari înaintase o petiției Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate.
„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, pentru Digi24.ro.
Asociația Foștilor Parlamentari susținea că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.
De asemenea, asociația susține că abrogarea acestui „drept” „aruncă în derizoriu activitatea legislativă a parlamentarilor”. „Totodată, adoptarea acestui act legislativ aduce în discuție teoria drepturilor câștigate, fiind un drept conferit prin lege, la fel ca pensiile de serviciu ale magistraților”, se mai arată în petiție.
Asociația Foștilor Parlamentari se plânge și că termenul de „pensie specială” vehiculat în diferite medii ale societății, este „manipulatoriu și menit a crea confuzie și repulsie” în rândul populației.
Sursa – digi24.ro