Festivalul Satelor Maramureșene – Paști în Maramureș va avea loc și în acest an la Sighetu Marmației - 2 ore în urmă
Fotbalul și ciorovăielile cu VAR-ul - 5 ore în urmă
Circulația auto va fi închisă temporar joi pe str. 1 Mai din Baia Mare - 6 ore în urmă
„Duminica la Florii”: Concert de pricesne la Mănăstirea Dealu Mare - 6 ore în urmă
Elevi ai Centrului de Educație Incluzivă și micuții de la Gradinița „Ion Creangă” au poposit la Muzeul Satului din Baia Mare - 7 ore în urmă
Lucacist calificat la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie - 7 ore în urmă
Reținut după ce a furat o mașină, a lovit două autovehicule parcate și a agresat un bărbat. Nu are permis și era și băut - 8 ore în urmă
Premii frumoase obținute de elevi din cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Spriela la Concursul Național Made for Europe - 8 ore în urmă
Proiect de 10,85 milioane de lei pentru drumuri în Cicârlău - 9 ore în urmă
Crucea monumentală a fost montată pe Catedrala Mântuirii Neamului - 9 ore în urmă
Klaus Iohannis: Nu avem informații concrete că ar fi amenințată Republica Moldova, că ar fi fost luată drept țintă de către cineva!
Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, că nu există informații că Republica Moldova ar fi amenințată. „Au existat provocări în Transnistria, fără ca acest lucru să fi avut urmări concrete”, a spus președintele, arată digi24.ro.
„Republica Moldova s-a declarat stat neutru. Nu cred că în momentul actual pot exista inițiative deosebite în ceea ce privește apropierea Republicii Moldova de NATO. Sigur, există proiecte comune, dar Republica Moldova rămâne un stat neutru. Dar, atunci când vorbim de războiul din Ucraina, nu avem informații concrete că Republica Moldova ar fi amenințată în mod concret din punct de vedere militar sau ar fi fost luată drept țintă de către cineva.
Sigur, au existat provocări în Transnistria, fără ca acest lucru să fi avut urmări concrete. Evident, cu toții am fost îngrijorați, ne-a pus pe gânduri această situație”, a declarat președintele. Președintele a precizat că Republica Moldova rămâne un subiect foarte important în România”. Acesta a spus că țara noastră susține integrarea în Uniunea Europeană. „În orice caz, când vorbim de o posibilă integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, această integrare a fost solicitată de Republica Moldova, care a depus o cerere oficială și este dorită de România de multă vreme.
Noi susținem Republica Moldova. România a trimis de mulți ani echipe de experți în Republica Moldova pentru a ajuta la integrarea acesteia, astfel încât noi vedem lucrurile la fel cum îşi dorește și populația din Republica Moldova, unde există o susținere pentru integrarea în Uniunea Europeană. Această susținere a crescut foarte mult în ultimii ani în rândurile populației, ceea ce este un prilej pentru noi să sperăm că Republica Moldova, într-o perspectivă de timp rezonabilă sau previzibilă, va deveni parte a Uniunii Europene. România și Germania sprijină acest lucru”, a mai declarat Klaus Iohannis, mai arată sursa citată în acest articol.
Foto – Administrația Prezidențială