Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 6 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 10 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 16 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
La finalul lunii mai: 2,03% – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Maramureș
La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș erau înregistrați 4.032 șomeri (din care, 1.968 femei), rata șomajului fiind de 2,03%.
Comparativ cu luna anterioară, aprilie 2021, când rata șomajului a fost de 2,08%, în luna curentă, acest indicator a avut o scădere cu 0,05 pp.
Din totalul celor 4.032 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Maramureș, 1.678 sunt beneficiari de îndemnizaţie de şomaj și 2.354 sunt înregistrați ca și șomeri neîndemnizați. Din șomerii care beneficiază de îndemnizație de șomaj, 1.540 de șomeri provin din muncă și 138 sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ. În funcție de mediul de rezidenţă, 2.132 șomeri provin din mediul urban și 1.900 șomeri sunt din mediul rural.
Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele A.J.O.F.M. Maramureș (26%), urmat de cei cu studii primare (24%) și șomerii cu studii gimnaziale (22%). Șomerii cu studii profesionale reprezintă 17% iar cei cu studii superioare 8 %, în totalul șomerilor înregistrați.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.761 persoane sunt mediu ocupabile, 1.327 greu ocupabile, 704 foarte greu ocupabile, și 240 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre – transmite AJOFM Maramureș.