Share
La începutul lunii februarie: În tot Maramureșul atenționarea meteorologică de ninsori este valabilă aproape două zile! Coduri galbene, în vigoare!

La începutul lunii februarie: În tot Maramureșul atenționarea meteorologică de ninsori este valabilă aproape două zile! Coduri galbene, în vigoare!

La începutul lunii februarie: În tot Maramureșul atenționarea meteorologică de ninsori este valabilă aproape două zile! Coduri galbene, în vigoare!

A nins în judet în ultimele ore. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabilă acoperită cu un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 25 utilaje și au împrăștiat 151 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este, de asemenea, acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară, pe alocuri, între 1-2 cm. Angajații SC Drumuri și Poduri au acționat cu 35 utilaje și au răspândit 633 tone de material antiderapant.

43 cm la Iezer

Cerul este acoperit. Ninge în județ. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km165 și km178. Vântul suflă de la slab la moderat cu intensificări temporare la munte, de până la 60 km/h în zona înaltă de munte. Stratul de zapada măsura în dimineața de 1 februarie 2023, 43 cm la stația meteo Iezer, 10 cm în Baia Mare și Ferești, 9 cm la Valea Vișeului, 7 cm la Cavnic, Băiuț și Ocna Șugatag, 6 cm la Firiza, Baia Sprie și Baia Borșa, 5 cm pe Valea Vaserului, Vadu Izei, Coroieni și Răzoare, 4 cm la Târgu Lăpuș, 3 cm la Sighetu Marmației. CJSU recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să își adapteze viteza la condițiile de trafic și cele meteorologice, să păstreze o distanță de siguranță față de ceilalți participanți la trafic, să evite depășirile și să aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă

Codurile galbene în vigoare

Vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge. Pe arii restrânse, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Se va depune strat de zăpadă mai consistent în zonele montane. Vântul va sufla de la slab la moderat, cu intensificări locale cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă cu viteze de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1-2 și 3-4 grade iar cele minime între -4, -3 și -2, -1 grad/ grade. Vom avea în vigoare și două atenționări meterologice, două coduri galbene, ambele în intervalul 1 februarie, ora 10.00 – 3 februarie, ora 10.00. Primul are ca fenomene vizate ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte. În intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută. Al doilea are ca fenomene vizate intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia. Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h. Notă: intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie arată că va actualiza prezentul mesaj.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu