Povestea Melaniei Trump, prima doamnă cu rădăcini slovene - 51 minute în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit în Parohia Ortodoxă Săpânța - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Muzica Klezmer din Sighetu Marmației - 4 ore în urmă
Un nou proiect educațional prinde viață la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 4 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de părintele Bogdan Ciocotișan, au participat la un cerc de iconografie în atelierul pictorului bisericesc Gheorghe Rogojan - 4 ore în urmă
Cornel Oțelea, o legendă a handbalului românesc, a plecat dintre noi - 5 ore în urmă
Centrul Cultural Pastoral din Sighet a fost dotat cu un totem digital - 5 ore în urmă
130 de ani de la nașterea Luciei Demetriade-Bălăcescu, o figură feminină remarcabilă a artei românești - 5 ore în urmă
Taxele cresc ca iarba: o nouă povară pentru șoferi - 5 ore în urmă
Discuții ruso-chineze după instalarea lui Donald Trump - 5 ore în urmă
La Muzeul Satului din Baia Mare s-a organizat un atelier de „împistrit” ouă
Luni, 29 aprilie, de la ora 11.00, la Muzeul Satului din Baia Mare a avut loc activitatea „Meșteșuguri din bătrâni – atelier de încondeiat ouă”, organizat după rânduială în Săptâmâna Mare.
Au participat copii, părinți și bunici,
„Alături de copii, părinți și bunici, în gospodăria casei Bozânta Mare a avut loc atelierul de împistrit ouă, obicei practicat și astăzi în satele din zona Lăpușului.
Folosind tehnici arhaice și simboluri specifice decorului întâlnit pe ouăle din Țara Lăpușului, participanții s-au apucat de treabă sub atenta îndrumare a meșterului popular Reghina Cosma din Rogoz și a colegei noastre muzeograf Gabriela Filip.
După cuvântul de bun venit, managerul instituției, doamna Monica Mare s-a alăturat echipei, deslușind cu toții împreună tainele acestui meșteșug străvechi.
Noi vă mulțumim tuturor celor care ați primit cu brațele deschise proiectul nostru, vă felicităm pentru dorința de a fi părtași la păstrarea meșteșugurilor și a obiceiurilor românești și vă îndemnăm să transmiteți mai departe acest meșteșug străvechi și celor dragi, poate chiar în Vinerea Mare.
Mulțumim tanti Reghina Cosma pentru prezență și pentru sprijinul oferit și de această dată. Împreună ducem tradiția mai departe”, transmit cei de la Muzeu.
Foto: Cristian Robescu