Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 1 oră în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 2 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 2 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 14 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 15 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 18 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 19 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - în urmă
Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil” din Târgu Lăpuș, gazdă pentru un grup de elevi din Dej
Zilele trecute, Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil” din Târgu Lăpuș a fost gazda unui grup de elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” din Dej. Însoțiți de doamnele profesoare Emilia Mureșan, Cristina Albinez și Alina Găldean, elevii au aflat mai multe despre Țara Lăpușului și, de asemenea, au vizitat Biserica de lemn și muzeul din localitatea Rogoz.
„Oaspeții au fost primiți cu bucurie atât de către cadrele didactice ale școlii, cât și de către elevii noștri care au realizat o prezentare a zonei geografice și istorice a Țării Lăpușului, a tradițiilor și a portului popular.
Vizita prietenilor de la Dej reprezintă o fereastră deschisă spre parteneriatul „Aspecte istorice și etnografice la confluența Someșurilor și în Țara Lăpușului”, parteneriat prin care ne propunem să contribuim la protejarea, conservarea și promovarea patrimoniului istoric și cultural local precum și la cercetarea, reconstituirea și conservarea anumitor preocupări și aspecte din viața satului de altădată dar și la promovarea și revitalizarea unor meșteșuguri casnice tradiționale.
Un prim pas în realizarea acestui demers l-a constituit și vizita la Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli” din localitatea Rogoz, biserică înscrisă în patrimonial UNESCO și la Muzeul satului din Rogoz.
Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă de prietenie și comuniune în așteptarea frumoaselor sărbători de iarnă, încărcate de bogate tradiții și obiceiuri păstrate cu sfințenie în comunitățile noastre, sărbători ce au în centru Nașterea Domnului.
Le mulțumim elevilor și domnilor profesori pentru implicarea și dăruirea în derularea și buna desfășurare a acestor activități: Victoria Nodiș, Mihaela Petruț, Valentina Tuns, Maria Burzo, Alexandra Man, domnului director adjunct Dorin Vaida și domnului director Mihai-Mircea Burzo”, informează profesorii Cristina Elena Stan și Mariana Pop de la Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil”.