181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 2 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 3 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 7 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 7 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Lucrările la podul peste Tisa avansează. Urmează să înceapă și pe partea ucraineană
O ședință tehnică a avut loc la Solotvino, la sediul Consulatului României, în legătură cu lucrările ce vor avea loc pe malul ucrainean la podul peste râul Tisa. La ședință a participat și administratpru public al județului, Gabriel Ștețco.
Acesta a arătat că în momentul de față, pe malul românesc sunt în termenul stabilit. „Ritmul de execuție este unul accelerat și susținut. Pe malul ucrainean este nevoie să delimităm întreg perimetrul șantierului, să începem pregătirea și demararea lucrărilor aferente podului temporar și ulterior să executăm efectiv podul propriu-zis”, a precizat Gabriel Ștețco.
Legătura între Sighet și Biserica Albă
Contractul pentru noul pod peste Tisa care include și noua vamă de la Teplița este derulat în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și a fost semnat în vara anului trecut cu firma românească Tehnodomus pentru 116 milioane lei. Investiția totală este de 40 de milioane de euro, ia rproiectul se derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.
În prezent, pe la vama Sighetu Marmaţiei – Solotvino, pe podul din lemn refăcut în 2007 nu pot trece şi camioane, traficul de marfă ocolind zeci de kilometri pe la Halmeu (judeţul Satu Mare) sau Siret (judeţul Suceava).
Contractul pentru proiectarea și execuția noului pod peste Tisa de lângă Sighetu Marmaţiei are o durată de 730 de zile din care 3 luni proiectul tehnic şi 16 luni execuţia.
Amplasamentul lucrărilor care se supun autorizării se află în județul Maramureș, UAT Sighetu Marmației și Bocicoiu Mare. Podul este situat între localitățile Sighetu Marmației (România) și Biserica Albă (Ucraina) și are o lungime totata de 268.60 m (150,45 m pe teritoriul României).