CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 15 minute în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 2 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 4 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 5 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 6 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 6 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 6 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 7 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 7 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 9 ore în urmă
Mănăstirea Rohia vizitată de Kenan Dionisie Wang, un chinez converit la ortodoxie
Kenan Dionisie Wang este un chinez converit la ortodoxie în țara noastră. Momentan este doctorand în Istorie la Universitatea din București și student la Teologie. Își dorește să devină preot.
Acesta a făcut ieri, 30 decembrie, a făcut o vizită Mănăstirii Rohia. „Astăzi am vizitat Mănăstirea Rohia, locul unde a viețuit Părintele Nicolae Steinhardt, pe care îl consider un precursor care îmi luminează calea”, a scris tânărul doctorand pe rețelele de socializare.
Kenan Dionisie Wang a avut parte de o primire călduroasă în Maramureș. „Mulțumesc Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, pentru ospitalitate și gentilețe”, a fost un alt mesaj postat de el.
În ceea ce-l privește pe Nicolae Steinhardt, Kenan Dionisie Wang a mai scris: „Dacă Nicolae Steinhardt ar fi mers în Israel ca să facă „misiune”, după logica oamenilor xenofobi și închiși la minte, el sigur nu ar fi contribuit la teologia ortodoxă cu scrierile sale, pentru că pur și simplu nu avea cum.
Într-un scenariu miraculos de fericit el ar fi ajuns să formeze o comunitate precum cea a romano-catolicilor de limba ebraică, însă imensa sa capacitate intelectuală ar fi fost ca și aruncată la gunoi și el s-ar fi nevoit să-și irosească timpul cu chestiunile banale și infantile pentru un teolog.
Să ne luăm aminte de cuvintele Mântuitorului din Matei 25, că păcătuiește cel care nu-și folosește corect talanții; desigur că păcătuiește și cel care încurajează aceasta atitudine.
Într-un scenariu mai realist, el ar fi ajuns doar un kibbutznik oarecare, fără niciun fel de realizare, pentru că ar fi încercat să predice despre acel Yeshua care timp de două milenii a fost obiect de ironie al „conaționalilor” lui.
Hai să fim serioși! Epoca misiunilor adresate popoarelor întregi s-a terminat. De fapt ea nu a existat decât în cazul popoarelor necivilizate, cum erau germanicii și slavii din antichitatea târzie și evul mediu timpuriu.
Avem sfinții martiri persani, dar cine a auzit de vreo convertire în masă a persanilor?
Misiunea de astăzi se poate face doar individual și doar pe principiul „vino să vezi (Ioan 1,46)”. Deși poate că Africa Sub-Sahariană ar reprezenta o excepție”.