Share
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători

Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători

Mesele îmbelșugate sunt văzute ca un simbol al sărbătorilor de iarnă. Mulți români s-au grăbit să facă cumpărături în exces, gătind mai mult decât era necesar, de teama că nu va fi suficientă mâncare pentru invitați. Majoritatea nu au știut cum să gestioneze resturile alimentare, fie congelându-le sau să le transforme în alte feluri de mâncare. Astfel, tomberoanele au fost neîncăpătoare după sărbători.

În timp ce tot felul de alimente gătite zăceau printre alte resturi menajere, multe familii s-au confruntat  cu lipsuri grave, mai ales în perioada sărbătorilor. Restaurantele, supermarketurile și gospodăriile ar fi putut dona surplusul de alimente către comunități defavorizate. Organizarea de inițiative locale ar putea încuraja donațiile și voluntariatul, în sprijinul celor flămânzi. De sărbători, dar și în restul anului e important să ne amintim că generozitatea adevărată constă în a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși. Acțiunile mici, dar constante pot face o diferență uriașă în viețile celor care se confruntă cu sărăcia și foamea.

Lăcrrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu