Final de mandat la Cotroceni - 10 ore în urmă
Situația gripei în Maramureș: Trei decese și sute de cazuri raportate - 10 ore în urmă
Doi elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare s-au clasat pe locuri fruntașe la Concursul de Interpretare Vocală ,,Magia Cântecului” - 15 ore în urmă
O elevă de la Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare s-a calificat la etapa națională a Concursului televizat „Parlez-vous francophonie?” - 15 ore în urmă
Guvernul promite 800 de lei pentru pensionarii cu venituri mici - 15 ore în urmă
Diana Șoșoacă provoacă din nou scandal în plenul european - 15 ore în urmă
Se lansează Cenaclul „Rivulus Dominarum” - 19 ore în urmă
Viorica Marincaș, noul președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș - 19 ore în urmă
Ziua Națională a Lecturii, celebrată la Liceul „Ioan Buteanu” prin proiectul „Întâlnire pe nevăzute cu o carte” - în urmă
„Târg de mărțisor” organizat în Târgu Lăpuș - în urmă
Maramureșul a fost promovat la Roma printr-o expoziție etnografică
Zilele acestea, Maramureșul a fost promovat la Roma printr-o expoziție etnografică.
Cu ocazia Zilei Universale a Iei Românești, au fost expuse cămăși tradiționale din cele patru zone etnografice ale județului Maramureș (Chioar, Codru, Lăpuș, Maramureș Voievodal), cămăși cusute cu măiestrie și evidențiate într-un mod deosebit de fotografii cu cei care poartă aceste fermecătoare elemente de port tradițional.
„Povestea Maramureșului nostru drag a fost scrisă de această dată la Accademia di Romania, acolo unde, la invitația Excelenței Sale, doamna ambasador Gabriela Dancău, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a vernisat expoziția ,,Cămașa maramureșeană, măiestrIE și simbol”.
Imaginile sugestive au surprins frumusețea portului maramureșean și al generațiilor întregi care îl poartă cu mândrie la fiecare ocazie specială. Pe această cale aducem mulțumiri pentru frumoasa colaborare artiștilor fotografi: Mariana Scubli, Gabriel Motica, Vasile Chira, Marius Ionuțaș, Dan Griga și Vlad Dumitrescu.
În cadrul vernisajului au luat cuvântul Directorul Accademiei di Romania, prof. Rudolf Dinu, E.S., ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău și E.S. ambasadorul Republicii Moldova în Italia Vitalie Urecheanu, managerul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Monica Mare, curatorul expoziției Anamaria Nagy și muzeograful Gabriela Filip, care a ,,vorbit” despre frumusețea Maramureșului prin cântec.
Echipa muzeului a invitat numerosul public prezent la vernisaj să descopere în detaliu fiecare aspect al expoziției, dar și să viziteze acest tărâm de poveste, Maramureșul, loc încărcat de tradiții, obiceiuri și spiritualitate.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 23.06 – 15.07, de miercuri până vineri, între orele 15:00-18:00, și sâmbăta între orele 11:00-13:00, 14:00-18:00. Intrarea este liberă”, informează cei de la muzeu.