Share
Maraton teatral pentru copiii și adolescenții din Maramureș

Maraton teatral pentru copiii și adolescenții din Maramureș

Cultură’n Șură prezintă săptămâna viitoare, în cadrul unui turneu prin localitățile Cavnic, Desești, Moisei, Bogdan Vodă, Cicărlau, Satulung și Copalnic-Mănăștur, spectacolul „Zmeul Zmeilor”, în regia lui Victor Olăhuț. Din distribuție fac parte patru tineri actori ai noii generații: Irina Artenii (nominalizată pentru debut la UNITER 2023), Răzvan Omotă (câștigător Gala Hop 2023), Daniela Purcărea și Andrei Barbu.

Spectacolul „Zmeul Zmeilor” este o poveste captivantă care abordează teme contemporane și relevante pentru copii și adolescenți într-un mod poetic și muzical. Inspirat din universul fabulos creat de Mircea Cărtărescu, spectacolul aduce în prim-plan problemele din școală, diferențele sociale dintre elevi, bullying-ul și alte provocări cu care se confruntă tinerii în zilele noastre.

Prin intermediul personajelor fantastice și a momentelor pline de culoare și muzică, spectacolul oferă o perspectivă sensibilă și educativă asupra modului în care tinerii pot depăși obstacolele și pot găsi soluții la problemele cu care se confruntă. „Zmeii Zmeilor” este o experiență artistică inedită și captivantă, care îi va încânta pe cei mici și pe adolescenți și îi va învăța să fie mai deschiși și mai empatici față de cei din jurul lor.

PROGRAM SPECTACOLE

  • Cavnic, 11 iunie, ora 12:00
  • Desești, 11 iunie, ora 17:00
  • Moisei, 12 iunie, ora 13:00
  • Bogdan Vodă, 12 iunie, ora 16:00
  • Cicărlau, 13 iunie, ora 10:00
  • Satulung, 13 iunie, ora 15:00
  • Copalnic-Mănăștur, 14 iunie, ora 11:00

Intrarea este gratuită!

Reprezentațiile vor fi susținute la școlile primare din fiecare comunitate, mai puțin la Desești unde evenimentul va avea loc la casa parohială. Acestea fac parte din proiectul „Teatru în comunități rurale din Maramureș” realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

În cadrul proiectului au fost susținute până acum zece reprezentații pentru adulți și alte trei pentru copii, aceastea bucurându-se de un public numeros. În total au participat până acum aproape 1600 de persoane din mediul rural la evenimentele artistice programate.

Cultură’n Șură este o organizație non-profit al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferențele culturale dintre comunitățile rurale și cele urbane.  Pentru atingerea acestui scop producem spectacole de teatru cu o echipă artistică formată din profesioniști, pe care le prezentăm apoi în mod gratuit în mijlocul comunităților rurale.

În cei zece ani de activitate, efortul echipei a fost recunoscut atât pentru plusvaloarea adusă de programele noastre culturale în comunitățile rurale, cât și pentru calitatea artistică a spectacolelor produse și prezentate, prin acordarea mai multor premii și distincții, dintre care amintim: Premiului Special British Council în cadrul Galei UNITER sau Premiul „Adresarea către publicul tânăr cu acces limitat la cultură” la Gala Premiilor Administrației Fondului Cultural Național.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu