Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 9 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 9 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 19 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
Marșul „Împreună pentru Siguranța Femeilor” – 10 ani de luptă împotriva violenței de gen
Centrul Filia organizează, pentru al zecelea an consecutiv, marșul „Împreună pentru Siguranța Femeilor”. Evenimentul va avea loc și în Baia Mare pe data de 20 octombrie, începând cu ora 15:00, plecarea fiind din Piața Revoluției.
„Anul acesta, aducem în prim-plan violenta sexuală, un subiect delicat si adesea tabu, care afectează în principal fetele si femeile si pentru care politicile publice actuale din România sunt aproape inexistente. Violenta sexuală este una dintre cele mai întâlnite forme de violentă de gen care, de cele mai multe ori, rămâne ascunsa. Vrem să ne arătam solidaritatea fată de toate fetele si femeile care au supraviețuit unei forme de violentă sexuală – viol, agresiune sexuală, căsătorie forțată, hârțuire sexuală, cyberbullying, pornografie din răzbunare, exploatare sexuală sau orice alte forme de violență de natură sexuală – si să strigăm împreună <<Nu ești singură! Nu e vina ta!>>” declară Centrul Filia pe rețelele sociale.
Pentru ce se iese în stradă?
- Politici publice eficiente care să conțină cel puțin: monitorizarea implementării legislației existente, sancționarea instituțiilor care nu respectă legislația, finanțarea sistemului național de suport pentru victimele violentei sexuale, modificarea legislației pentru Încurajarea raportării cazurilor.
- Asigurarea unui cadru legislativ transparent si clar pentru sesizarea, cercetarea si sancționarea hartuirii sexuale din sistemul de educație, proporțional cu gravitatea faptei.
- Incriminarea căsătoriei forțate ca infracțiune distinctă, recunoașterea acesteia ca formă specifică de violență sexuală si armonizarea legislației naționale cu toate prevederile Directivei 1385/2024 privind violenta împotriva femeilor si a violentei domestice.
Alexandra Dutca
1 Comentariu în această postare
rosa
cand boarfa greseste trebuie curentata altfel nu se invata minte!