Șapte lucaciști calificați la Olimpiada Națională de Chimie - 13 minute în urmă
Operațiune de salvare din munți de aproape 10 ore. S-a chemat în sprijin și un elicopter - 1 oră în urmă
Meșterul popular Doinița Mercea i-a învățat pe elevii Școlii Populare de Artă Baia Mare tainele picturii icoanelor pe sticlă - 2 ore în urmă
La taifas cu Eduard Keller, cel care a creat brandul băimărean One Jazz Festival - 2 ore în urmă
Programul liturgic la Catedrala Episcopală din Baia Mare în săptămâna a V-a din Postul Mare - 2 ore în urmă
Elevi de la „Șincai” vor participa la etapa națională a olimpiadelor de Fizică, Geografie și Istorie - 2 ore în urmă
Înot: Opt medalii obținute de sportivii C.S.M. Baia Mare la Campionatul regional de cadeți 12-13 ani - 5 ore în urmă
Festivalul Răstăuțelor are loc la Muzeul Satului din Baia Mare în 24 mai - 5 ore în urmă
„Redescoperă Maramureșul” – infotripul care transformă județul în Capitala Turismului Românesc - 5 ore în urmă
Netanyahu și Orban sfidează justiția globală - 5 ore în urmă
Colectare deșeuri electrice la Baia Mare
Campania de colectarea a deșeurilor electrice se află la cel de-al 7 lea an consecutiv. Organizată de Municipiul Baia Mare și The Green Project, în parteneriat cu Adi Deșeuri Maramureș, Garda De Mediu Maramureș, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș are ca scop debarasarea de deșeuri electrice a populației pe toată raza orașului Baia Mare. Campania se va desfășura în intervalul 01 octombrie – 01 noiembrie 2024, săptămână de săptămână, de luni până vineri. Deșeurile electrice grele și voluminoase care vor fi preluate gratuit de acasă sau de la firmă, pe baza unei programări la 0744781781 sau TEL VERDE 0800 444 800 de luni – vineri, între orele 9-17
Sâmbătă, 19 octombrie, între orele 10.00-15.00, pe lângă colectarea de la domiciliu, cetățenii pot aduce aparatele electrice vechi, defecte și la punctele de colectare amplasate în următoarele locații din Baia Mare:
- În parcul de la FRN
- Pe platoul din Piața Revoluției
- Intersecția Bdul Republicii cu strada Lupului
Se va organiza și o tombolă cu premii:
- 1 x Airfryer,
- 1 x Aerotermă,
- 2 x Mixer cu bol,
- 3 x Bormașină,
- 3 x Prăjitor de pâine,
- 3 x Uscător de păr
Extragerea câștigătorilor va avea loc luni, 04 NOIEMBRIE 2024, la centrul de colectare DEEE din Baia Mare. DEEE înseamnă orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. Se colectează și reciclează aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii.
Ediția din acest an se desfășoară sub sloganul “Join the E-Waste Hunt – Retrieve, Recycle, and Revive!” „Alăturați-vă vânătorii de deșeuri electrice – recuperați, reciclați și revitalizați!” concentrându-se pe electronicele nefolosite pe care oamenii le depozitează în casele/birourile lor fără să-și dea seama că aceste articole conțin materiale reciclabile, care ar putea căpăta o nouă viață. Deșeurile electrice înseamnă orice aparat cu mufă, cablu sau baterie, dar cele mai des „uitate” articole sunt electronicele mici: telefoane mobile vechi, cabluri, chei USB, cititoare de carduri, console de jocuri și alte dispozitive care sunt adesea ținute departe de acces și vedere, în sertare, debarale, poduri.
Ziua Internațională a Deșeului Electric servește drept platformă pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la problema deșeurilor electrice, promovând colectarea, gestionarea si reciclarea responsabilă a acestora. Anul trecut, 195 de organizații din 55 de țări de pe 6 continente diferite s-au înregistrat ca participanți, multe alte entități care au marcat ziua cu activități, știri și campanii online. Printre aceștia suntem și noi.
Ziua Internațională a Deșeului Electric este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.
